Вдарить +7, будуть дощі та грози: в Україні різко похолодає – стала відома дата

Вдарить +7, будуть дощі та грози: в Україні різко похолодає – стала відома дата

Похолодання триматиметься у нашій країні кілька днів, після цього знову повернеться спека з температурою до +38 градусів.

Погода в Україні упродовж тижня, 12-18 серпня, буде переважно сухою, лише в деяких областях будуть короткочасні дощі та грози. У той же час варто бути готовими до різкого похолодання, яке триматиметься у нашій країні в першій половині тижня. В цей період часу в деяких областях температура повітря найнижче може опускатися до позначки +7 вночі.

Радимо також прочитати: Температура +5, дощі та грози: в частині областей України похолодає

Проте в другій половині тижня похолодання відступить, з середини тижня та у вихідні до нас повернеться спекотна погода. Таким прогнозом погоди на тиждень поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

"У першій половині тижня очікується короткочасний період похолодання, який буде пов'язаний із посиленим надходженням повітряних мас із районів Скандинавського півострова. Найбільш відчутно зниження температури відбудеться у північних та західних областях країни", – зазначив метеоролог.

Він наголосив, що після повернення спеки найвищі температури фіксуватимуться у південних областях – місцями стовпчики термометрів там досягатимуть +38 градусів. Також Кібальчич зазначив, що упродовж тижня не передбачається суттєвих опадів, тому посуха у південно-східній Україні продовжить посилюватися. У той же час буде відбуватися поступовий спад рівня води у річках басейну Сіверського Дінця і Дніпра.

Погода в Україні 12 серпня

У понеділок, 12 серпня, в Україні переважно без опадів, лише вночі місцями у північних регіонах, а також у Полтавській та Харківській областях можливі невеликі короткочасні дощі. У Карпатах та на Прикарпатті вночі та вранці тумани. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +9…+14 градусів, у південно-східній частині країни +16…+21 градус; вдень +22…+27, на Закарпатті, в центральних та південних областях +28…+33.

Погода в Україні 12 серпня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 13 серпня

У вівторок, 13 серпня, очікується мінлива хмарність, без опадів, лише на Сумщині вдень можливі короткочасні дощі та грози. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 градусів, у південних, центральних та східних областях +16…+21 градус; вдень +22…+27, на Закарпатті, в центральних та південних областях +28…+33 градуси.

Погода в Україні 13 серпня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 14 серпня

У середу, 14 серпня, на всій території України очікується малохмарна погода, без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +7…+13 градусів, у південних областях та у Криму +15…+20; вдень +24…+29 градусів, на Закарпатті та півдні країни +29…+31.

Погода в Україні 14 серпня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 15 серпня

У четвер, 15 серпня, утримається сонячна та суха погода у всіх регіонах країни, лише вдень у Карпатах пройдуть короткочасні грозові дощі. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів; вдень +26...+31; на Закарпатті, Прикарпатті та півдні країни +28…+33 градуси.

Погода в Україні 15 серпня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 16 серпня

У п'ятницю, 16 серпня, продовжиться період сухої та малохмарної погоди по всій Україні, лише у Карпатах вдень місцями пройдуть невеликі грозові дощі. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +12…+17 градусів; вдень +26...+31; на Закарпатті, Прикарпатті та півдні країни +28…+33.

Погода в Україні 16 серпня/ Укргідрометцентр

Погода в Україні 17 серпня

У суботу, 17 серпня, на всій території України опадів не очікується. У Карпатському регіоні вночі та вранці тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +13…+18 градусів, вдень +29…+34, у південно-західній частині країни місцями +35…+37.

Погода в Україні 18 серпня

У неділю, 18 серпня, у Карпатах пройдуть короткочасні грозові дощі, на решті території країни без істотних опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +16…+21 градус, вдень +30…+35, на півдні місцями +36…+38 градусів.

Погода в Києві на два тижні/ meteoprog

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні – останні новини

Раніше синоптик Наталі Діденко попередила про зміну погоди в Україні. З початку наступного тижня Україна розташується поміж двома циклонічними системами.

Також раніше повідомлялося, що в Україні будуть дощі та грози, але не скрізь – у які регіони увірветься негода. Синоптики попереджають про те, що у більшості областей буде суха та тепла погода.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що буде північне сяйво і жорстка магнітна буря – на Сонці сильні спалахи. Сонячний спалах може спровокувати не тільки північне сяйво, а й втрату радіосигналу.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти