Приналежність Криму, Путін і війна з Росією: що Гафт говорив про Україну

12 грудня 2020, 14:03
513
Валентин Гафт стверджував, що для нього під час російсько-української війни дорога до України закрита.
Валентин Гафт
Нам в голову не могло прийти, що українці та росіяни будуть воювати один з одним - Гафт / УНІАН

Радянський і російський актор Валентин Гафт підтримував офіційну точку зору Росії щодо військового протистояння Москви і Києва і називав Крим російською територією.

У інтерв'ю українському виданню Гордон актор Валентин Гафт у вересні 2015 року заявляв, що на території України відбувається винищення невинних людей. Анексований Росією півострів він називав російською територією.

"Крим було віддано вам несправедливо, це російська територія, за неї чортзна-скільки боролися, пролили кров", - говорив актор, при цьому відзначаючи, що він вірить російському телебаченню і президенту Путіну.

відео дня

Втім, події в Україні Гафт називав війною росіян і українців.

"Якими б не були відносини між Росією і Україною, не можна було доводити до загибелі людей, до знищення сіл. Це дикість. На жаль, людина не завжди буває людиною, а навпаки – дикуном і виродком. Якою б не була радянська влада, у нас була справжня дружба народів, нам в голову не могло прийти, що українці і росіяни будуть воювати один з одним", - зазначав режисер.читайте такожПомер Валентин Гафт - біографія і фільмографія актора

До російсько-українського конфлікту Гафт їздив до України і завжди позитивно ставився до країни.

"Хто б тоді повірив, що брат піде вбивати брата, з яким стільки пов'язано", - говорив актор.

Примітно, Гафт спочатку опинився в білому списку російських діячів культури, які підтримали Україну в боротьбі з агресією РФ. Втім, пізніше актор заявив, що краще б він опинився в чорному списку.

До України він їхати не збирався, тому що між державами йде війна.

"Як можна їхати до людей, з якими ти воюєш? Це щось нове. Вони кажуть: приїжджайте, виступайте. А потім? Будемо знову вас вбивати? Це смішно зараз - говорити про вільний в'їзд", - підкреслював Валентин Гафт.

Валентин Гафт новини

  • Знаменитий радянський і російський актор Валентин Гафт 12 грудня помер у віці 85 років після тривалої хвороби. Останнім часом актор відновлювався від інсульту, який пережив у серпні 2019 року.
  • За попередньою інформацією, Валентин Гафт буде похований 15 грудня на алеї діячів мистецтв на Троєкуровському кладовищі. Прощання з актором пройде в театрі Современник.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти