"Він розумів, що йде": друг Армена Джигарханяна розповів про його останні дні

14 листопада 2020, 11:17оновлено 15 листопада 2020, 01:41
Останнім часом Армен Джигарханян говорив медсестрі, яка була біля нього постійно: "Дуже хочеться пожити".
Армен Джигарханян
Армен Джигарханян відчував, що йде / УНІАН

Уранці в суботу, 14 листопада, в лікарні помер легендарний актор, народний артист СРСР Армен Джигарханян. Причина смерті - відмовили нирки. Його друг Артур Согоманян, який опікав його останні роки і завжди був поруч, розповів про останні дні життя легендарного актора.

"Армен Борисович потрапив до лікарні в середині жовтня. У нього був такий букет захворювань, він, бідний, сильно мучився, живого органу у нього не було, і це ніяке не перебільшення. І тут стали відмовляти нирки. З ними давно були проблеми. Ще до лікарні, коли він перебував вдома, було так - випивав літр води, а всього 70 грамів на виході. Опухав. Уже в лікарні йому раз на три дні робили гемодіаліз. Три останні дні нирки зовсім не працювали, і лікарі намагалися запустити нирки", - сказав Согоманян у коментарі МК.

За його словами, Армен Борисович був у свідомості.

"Так, я з ним два дні тому говорив телефоном", - сказав Согоманян, і звернув увагу на те, що Джигарханян розумів, що йде.

"Мені здається, він розумів, що йде. Останнім часом, удома він говорив Людмилі, медсестрі, яка жила біля нього постійно: "Дуже хочеться пожити". Здавалося б, він людина самотня, але він так любив життя, так тримався за нього, а вона за це тримала його. Лікар мені розповів, що в останні дні у нього ніби сталося просвітлення якесь. Він покликав головлікаря і прямо запитав: "Скажи чесно, скільки мені залишилося?" А сьогодні о шостій ранку у нього зупинилося серце", - розповів друг Джигарханяна.

Согоманян також розповів про останнє святкування Дня народження великого артиста - 3 жовтня він відзначив ювілей 85 років.

"Ой, який же він був щасливий, що йому влаштували таке свято! Що він нарешті приїхав до свого театру, побачив усіх артистів. І всі дні після святкування по багато разів переглядав фільм, який йому підготували хлопці. Радів як дитина. А потім різко почалися проблеми з нирками", - сказав він.

Зазначимо, Армен Джигарханян народився 3 жовтня 1935 року в Єревані, який тоді входив до складу СРСР. Навчався в Єреванському художньо-театральному інституті. Грав у театрі і знімався в кіно, пише Wikipedia.

Армен Джигарханян - про що йшлося раніше:

  • Уранці 14 Листопада легендарний актор, народний артист СРСР Армен Джигарханян помер.
  • У червні 2020 року Джигарханян потрапив до реанімації - у нього стався інсульт.
  • У квітні 2018-го стан актора погіршився після перегляду ток-шоу Пусть говорят, де обговорювали "подробиці" його розлучення. ЗМІ дізналися, що в Джигарханяна стався інфаркт.
  • Після розлучення з російською піаністкою Віталіною Цимбалюк-Романовською, яке сталося у 2017 році, у Армена Джигарханяна посилилися проблеми з серцем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти