Марадона кращий за Роналду і Мессі з однієї причини – Bloomberg

26 листопада 2020, 15:49
Історія спорту знає чимало прекрасних футболістів, але Марадону можна сміливо вважати найвеличнішим із них.
Марадона помер-Bloomberg назвав єдину причину, чому він найкращий
Марадона помер: Bloomberg назвав єдину причину, чому він найкращий / Фото Reuters

Дієго Марадона помер - і з ним пішла ціла епоха. Часи, коли геній футболіста його фанати могли спостерігати лише раз на чотири роки – по телевізору, під час чемпіонатів світу. Але це не заважає Марадоні бути найкращим гравцем усіх часів, вважає Bloomberg.

У своїй статті "Чому Марадона був кращий за Мессі та Роналду" видання наводить всього одну-єдину причину віддати титул найсильнішого - саме Марадоні.

Історія спорту знає чимало прекрасних футболістів: Пеле, Ференц Пушкаш, Франц Бекенбауер та ін. Вони грали за різними правилами, в різних умовах і на різних позиціях - тому так важко однозначно стверджувати, що хтось із них є найкращим.

"Таким чином, ми не можемо точно знати, чи був Марадона технічно кращим футболістом. Тим не менш, ми стверджуємо, що він все ж був найкращим за всі часи. І це твердження ґрунтується на простому факті: Марадона більше за інших претендентів кидає виклик твердженню, що футбол – це командний вид спорту", – пише видання.

Варто нагадати, що Марадона більшу частину своєї кар'єри грав у клубах, де не було інших гравців світового значення. Тобто, по суті, у легендарного футболіста не було суттєвої підтримки на полі.

читайте такожПеле прокоментував смерть Дієго Марадони"Одна справа бути прекрасним гравцем в оточенні інших прекрасних гравців - у цьому відношенні Мессі і Роналду дуже пощастило з командами їхніх клубів. Але Марадона творив магію з посереднім матеріалом", - зазначає автор статті.

І не варто забувати про тиск, який чинився на спортсменів тих років: на них весь час тиснули очікування з боку футбольних фанатів. При цьому сучасним суперзіркам із таким тиском допомагають справлятися піар-експерти та психологи.

"Марадона, у якого не було такої підтримки за межами поля, як і на ньому, продовжував приносити "золото" клубу і країні знову і знову. Поки не перестав. Ймовірно, це було неминуче, що тягар генія Марадони зрештою так видовищно його розчавить. Але він витримав досить довго, щоб претендувати на титул найвеличнішого гравця всіх часів", – резюмує видання.

читайте такожПомер Дієго Марадона: знакові моменти біографії легенди футболу

Дієго Марадона помер: головні новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти