"Позорисько та приниження": росіяни в жаху від нового рішення МОК щодо участі в Олімпіаді

Росія на Олімпіаді 2024 / pixabay

Росіяни панікують через рішення МОК про участь російських і білоруських спортсменів в Олімпіаді та міжнародних змаганнях.

Міжнародний олімпійський комітет 28 березня прийняв нове рішення для російських і білоруських спортсменів.

Як заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання виконкому організації на прес-конференції, російські та білоруські спортсмени зможуть брати участь в індивідуальних міжнародних змаганнях під нейтральним статусом.

При цьому представники країн-агресорів не зможуть боротися за медалі на командних турнірах.

Він оголосив критерії допуску спортсменів з РФ і РБ, нагадавши про кровопролитну війну, яку Росія за підтримки Білорусі розв'язала проти України:

"Ніякі міжнародні турніри не повинні проходити на території Росії та Білорусі. Прапори, гімни та інша національна символіка не може демонструватися", – підкреслив Бах.

Він додав, що дані рекомендації не стосуються участі росіян і білорусів в Олімпійських іграх 2024 і 2026 років. Вирішення цього питання буде обговорюватися пізніше.

У Росії вже почали скандалити, що за таких умов спортсменам нічого робити на Олімпіаді і мовляв ніхто не поїде.

Допуск РФ до Олімпіади

25 січня Міжнародний олімпійський комітет виступив з новою заявою щодо відсторонення спортсменів Росії та Білорусі, в якому зазначив, що готовий розглянути повернення атлетів цих країн на міжнародні старти.

При цьому атлети повинні відповідати певним критеріям, в тому числі не підтримувати війну в Україні. Це викликало обурення в РФ.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти