Ранньою весною зелень буде на столі: коли та як посіяти петрушку на зиму

27 жовтня 2024, 13:30
141
Для того, щоб на початку весни зібрати чудовий урожай петрушки, сіяти її треба восени.
Петрушка
Коли сіяти петрушку на зиму / Коллаж: Главред, фото ua.depositphotos.com, скріншот з відео

У жовтні ще можна встигнути посіяти петрушку, щоб вже навесні додавати у страви свіжу зелень. Під час посадки слід дотримуватись певних правил, передає YouTube-канал Майстерня Садівника.

Насправді досвідчені городники, які вже не один рік висівають петрушку восени, виділяють чимало переваг, наприклад, не потрібно боротись зі шкідниками, не треба прополювати зелень від бурʼянів, найголовніше - ранньою весною вже буде доступ до свіжої вітамінної зелені.

Для того, щоб посіяти петрушку, необхідно стежити за температурою повітря. Якщо почалися нічні заморозки й температура падає до -3°C, а земля покрилася кіркою, то можна починати сіяти петрушку. Як правило цей період припадає на середину жовтня або початок листопада.

Експерт на каналі радить, не чекати дуже сильних заморозків, адже земля може затвердіти й в такому випадку врожаю не буде. Також важливо сіяти зелень саме в сонячну погоду, щоб ґрунт "відтаяв" від нічних заморозків.

Як правильно сіяти петрушку на зиму

Для правильного посіву петрушки рекомендується обрати ділянку, де раніше росли цибуля, картопля, помідори або капуста. Також місце для петрушки повинно бути добре освітленим, розташованим на височині, а ґрунт — удобреним і з гарним дренажем.

Експерт не радить замочувати насіння петрушки перед посівом, а також не варто поливати грядки із зеленню, оскільки петрушка може зійти ще до настання зими та загине від холодів.

Дивіться відео про те, як правильно посіяти петрушку на зиму:

Якщо ж ви визначились з ділянкою посіву, то далі варто обрати вид петрушки, зелень має бути призначена для зимового посіву. Після цього зробіть довгі, вузькі ями в землі, глибиною 3 см. Сіяти потрібно у два рази більше за норму, оскільки зійде не все. Якщо помістили насіння у ямки, то засипайте грядки землею з піском і торфом.

Що відомо про YouTube канал "Майстерня Садівника"

YouTube канал "Майстерня Садівника" - ресурс для тих, хто цікавиться овочівництвом, фермерством, садівництвом та озелененням. Канал присвячений наданню практичних порад та інструкцій з вирощування різноманітних овочів, фруктів, та догляду за садом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Новини партнерів
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти