StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Домашній кавун може перестати рости: що обов'язково слід зробити з плодами

9 липня 2024, 17:36оновлено 10 липня, 15:35
1078
Для досягнення кращих результатів варто врахувати кілька важливих аспектів догляду за цими плодами. Главред з'ясував, чому не збільшуються в розмірі кавуни.
Домашній кавун може перестати рости: що обов'язково слід зробити з плодами
Чому кавун може перестати рости - як виростити великий урожай кавунів / Колаж Главред, фото: Reddit

Вирощування кавунів у домашніх умовах може бути цікавим і винагороджуючим досвідом. Однак, часто трапляється, що домашні кавуни не досягають бажаного розміру і солодкості, залишаючи садівників розчарованими. Про те, чому домашні кавуни не збільшуються в розмірі плоди кавуна запитав один із користувачів на онлайн платформі Reddit.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, кому не варто вживати кавуни, рекомендуємо наш матеріал: Кому категорично не можна їсти кавун - відповідь лікаря.

Чому домашні кавуни маленькі

Чоловік, який професійно займається садівництвом під ніком @kristen опублікував фото із власного городу і задався питанням про те, чому не збільшуються в розмірі плоди кавуна.

відео дня

"Чому мій кавун залишається таким маленьким?", - написав він.

Домашні кавуни часто бувають маленькими та не солодкими через кілька основних причин. Зокрема, фахівці із садівництва у відповідь на питання чоловіка рекомендують спробувати обмежити кількість кавунів, що ростуть на одній лозі, до 1 або 2 плодів до повного дозрівання, подібно до того, як зазвичай вирощують гарбузи.

"Вони також мають тенденцію бути дуже вимогливими до підживлення, я маю на увазі, що плоди зазвичай розміром з мою голову люблять, щоб їх удобрювали принаймні раз на тиждень, що може полегшити процес зривання плодів", - зазначив користувач із ніком @B-the-Excellent.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Крім того, якщо припустити, що лоза кавуна не перевантажена малі розміри кавуна можуть бути пов'язані з кількома причинами.

"Можливо, вона була створена для такого розміру. Наприклад, сорт "Цукрова крихітка" взагалі не виростає дуже великим. Деякі з них не виростають більшими за дині", - вказують садівники.

  • Для розвитку кавунів потрібні високі температури: 80-90 градусів за Цельсієм. 60-70 градусів за Цельсієм - це низька температура.
  • Водний парадокс. Їм потрібна велика кількість води, але їх коріння не витримує перезволоження.
  • Вони віддають перевагу суглинним, добре дренованим ґрунтам, багатим на поживні речовини.

"Будь-яка з цих умов може призвести до того, що кавуни виростуть маленькими. Хоча це може бути просто невезінням. Як і з будь-якою іншою рослиною, ви можете зробити все ідеально, але іноді виходить не так, як ви хотіли", - резюмували в коментарях.

Чому кавуни зупиняються в рості

Експерт "Gardening know how" Еліні Грант наголошує, що причиною дрібних, деформованих плодів, винуватцем може бути зараження попелицею.

"Попелиця діє як переносник вірусу мозаїки. Додатковими симптомами є дрібне, плямисте листя і короткі лози. Попелицю легко помітити, оскільки вона виділяє липку чорну медвяну росу, яку можна побачити. Шукайте комах на нижньому боці листя", - пише вона.

Як позбутись попелиці на кавунах

Для боротьби з вірусом мозаїки потрібно позбутися попелиці.

"Спочатку видаліть і знищіть заражені рослини, детрит і бур'яни навколо кавунів. Використовуйте інсектицидне мило, щоб позбутися попелиці. Змішайте 2 ½ до 5 столових ложок (37-74 мл) мила на галон води і застосуйте рано вранці. Обприскуйте якнайбільше під листям, а також на його поверхні. Повторюйте обприскування кожні чотири-сім днів до повного зникнення попелиці", - радить Емілі Грант.

Крім того, причиною малого розміру домашніх кавунів може бути погане запилення.

"Запилення також відіграє важливу роль у тому, що кавуни не ростуть. Якщо погодні умови були несприятливими (занадто вітряно, дощова погода або холод, щоб бджоли могли вилетіти) під час запилення, ви можете отримати дуже мало кавунів або взагалі їх не отримати, і вони можуть бути нестерпно маленькими", - зазначила експерт.

Скільки ростуть кавуни

Емілі Грант вказує, що кавуни ростуть швидко, але їм потрібно щонайменше 70-130 днів для дозрівання.

"Крім того, якщо на вашій лозі зав'язалося багато плодів, можливо, ви захочете видалити деякі з них. Якщо рослина намагається вигодувати багато плодів, вони ніколи не досягнуть великих розмірів. Саме так вирощують гігантські гарбузи. Лише найбільший плід залишають на лозі, щоб він визрівав і виростав до гігантських розмірів. Спробуйте, як би боляче це не було, зняти з лози всі плоди, окрім кількох, і подивіться, чи не почнуть вони збільшуватися в розмірах і вазі", - радить експерт із садівництва.

Що відомо про платформу "Gardening know how"

"Gardening know how" - онлайн-платформа для садівників, яку відвідують щороку понад 180 мільйонів ентузіастів садівництва, щоб знайти інформацію та натхнення, необхідні для створення саду своєї мрії. Щодня на сайті публікується понад 14 000 статей щодо садівництва та відповіді на популярні питання самих садівників.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти