Що покласти в лунку при посадці лілії восени: секретна добавка забезпечить пишне цвітіння

Що покласти в лунку при посадці лілії восени: секретна добавка забезпечить пишне цвітіння

Лілії врятує від шкідників інгредієнт, який є на кожній кухні.

Лілії - дивовижні квіти, які стануть прикрасою будь-якого саду. Пересадка цих квітів - обов'язкова процедура, яка проводиться через 3-5 років. Щоб квіти продовжували радувати і далі, потрібно обов'язково провести процедуру правильно.

На каналі MatlaFlowers Теодозія Шаварцька розповіла, що покласти в лунку під час посадки лілії восени, і поділилася іншою корисною інформацією щодо пересадки цих прекрасних квітів.

До слова, осінь - найкраща пора року для посадки квітів. Навесні вони додадуть неймовірної краси дачній ділянці. Читайте матеріал: Які квіти можна посадити під зиму: топ-5 найкращих варіантів.

Коли і як розсаджувати лілії

Лілії необхідно пересаджувати, оскільки цибулини розростаються і стають досить дрібними, що негативно позначається на рясності їхнього цвітіння.

Найкращий період для пересадки лілій - це кінець серпня та початок вересня. У південних областях України пересаджувати лілії можна у вересні-жовтні.

Пересаджувати лілії дозволяється проробляти лише після того, як вони відцвітуть. Причому після опадання останньої пелюстки бажано дати рослині кілька тижнів відпочити і набрати масу для подальшої адаптації до нових умов.

Оскільки лілія росте на одному місці багато років, бажано одразу продумати, де її посадити, щоб їй було там комфортно і рости, і цвісти. Важливо, щоб її не затінювали інші рослини, наприклад, кущі троянди.

Цибулину лілії потрібно викопати, очистити від землі й оглянути коріння. Цибулина не повинна бути гнилою та м'якою.

Так виглядає здорова цибулина лілії / скріншот

Перед тим, як пересадити лілію, потрібно відокремити від цибулини "діток".

З них виростуть нові кущі.

З "діток" виростуть нові кущі лілії / скріншот

Також кожна маленька лусочка цибулини лілії, якщо її посадити, через кілька років може вирости в повноцінну цибулину.

При пересадці лілій восени багато квітникарів акуратно "відкручують" стебло від цибулини.

Лілії висаджують досить глибоко - на глибину, рівну трьом висотам цибулини.

Що покласти в лунку при посадці лілії восени

Лілії люблять хороший дренаж. Земля має бути легкою та поживною. Щоб цього домогтися, можна додати трохи магазинного універсального ґрунту.

Також у ґрунт додають деревну золу, щоб трохи розкислити ґрунт. На дно кладеться пісок.

Оскільки лілії дуже часто уражаються комахами-шкідниками, то є секретні інгредієнти, які допоможуть з ними боротися - це гірчичний порошок або чорний мелений перець.

Після того, як лунка готова, цибулину лілії ставлять на пагорб піску, розправляють корінці та присипають піском. Далі - трохи перцю, і можна засипати всю іншу землю. Її необхідно трохи утрамбувати, щоб коріння мало більший контакт із землею.

Пересаджені лілії потрібно гарно полити, а вже наступного року вона красиво і пишно зацвіте.

Що відомо про Youtube-канал MatlaFlowers

Автор каналу MatlaFlowers - Тарас Матла. Також він є засновником інтернет-магазину "Матла Фловерс".

"Уже понад 10 років ми успішно займаємося вирощуванням та реалізацією рослин: від цибулинних квітів тюльпанів, лілій, гладіолусів, жоржин до рожевих саджанців, хвойних і декоративних рослин, клематисів, жимолості, винограду, лаванди та інших. У нас є свій розплідник і власні теплиці, практикуємо зимову вигонку на зріз тюльпанів, гіацинтів, крокусів та ірисів", - пишуть на каналі.

Автори каналу, на який підписані понад 25 тисяч осіб, дають практичні рекомендації, як вирощувати рослини, як стежити за садом і городом, як доглядати за розсадою і квітами.

Дивіться відео - Як пересадити лілії правильно:

Нагадаємо, осінь - чудовий час для пересадки рослин. Зокрема, півоній. Коли і як краще пересаджувати півонії та як ділити півонії при пересадці - читайте в матеріалі: Що робити з півоніями восени: одна маніпуляція забезпечить розкішне цвітіння навесні.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти