StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Небезпека лихого ока: чому не можна фотографувати сплячих дітей

3 вересня 2024, 18:53оновлено 4 вересня, 14:16
117
Попри необережність багатьох людей, є чимало теорій про те, чому не можна фотографувати людину, коли вона спить.
Сон
Чому не можна фотографувати людину, коли вона спить / Колаж: Главред, фото: pixabay

Фотографії сплячих немовлят чи людей часто викликають позитивні емоції, особливо коли зображені дитина та батько, що сплять разом. Але не всі поділяють захоплення такими знімками. Є ті, хто насторожені, чи можна фотографувати сплячих дітей. Medium пояснило, звідки походять такі погляди та чим вони обґрунтовані.

Якщо ви слідуєте прикметам та вірите у силу енергії, вас може зацікавити: приносять нещастя: які речі не можна купляти на секонд-хенді.

Існує кілька точок зору щодо того, чому не можна фотографувати сплячих людей: морально-етичні, релігійні, містичні, а також реалістичні пояснення.

відео дня

Морально-етичний аспект відповідає на питання, чому не можна фотографувати дитину уві сні, чи дорослого, бо під час сну людина не контролює своє обличчя та положення тіла, тому може виглядати не дуже привабливо. Без дозволу знімати когось уві сні і тим більше публікувати такі фотографії – це порушення приватності, що може викликати у сплячого негативні емоції.

Згідно з релігійними віруваннями, кожна людина має душу, яка під час сну залишає тіло і подорожує іншими світами. Біоенергетики ж стверджують, що навколо людини існує захисна аура, яка уві сні стає слабкішою. Вважається, що в цей час людина вразливіша до впливу злих сил або негативної енергії.

Містичний аспект пояснює, чому не можна робити фото, коли людина спить тим, що у давнину населення боялося лихого ока і вважало, що чаклуни можуть навести порчу через фотографії. Особливо це стосується сплячих, адже їхня енергетика слабша, ніж у стані бадьорості. До того ж, старовинні традиції фотографування померлих у XIX столітті породили забобони про те, що фотографування людей із закритими очима може призвести до хвороби або навіть смерті.

Натомість найбільш логічним аргументом проти того, щоб робити фото сплячих людей є можливість налякати їх, особливо дітей, різким клацанням камери або спалахом. Це може порушити сон, що негативно вплине на відпочинок і загальний стан здоров'я.

Що таке Medium?

Medium — платформа для електронних публікацій, створена співрозробником Blogger та співзасновником Twitter Еваном Вільямсом і запущена у серпні 2012 року. Доступна будь-яким користувачам на безоплатній основі та відзначається можливістю простими засобами оформляти публікації на професійному дизайнерському рівні, пише Вікіпедія.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти