StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Небезпечна п'ятниця 13-го на носі: про що попереджають прикмети

12 вересня 2024, 14:30оновлено 13 вересня, 16:08
6232
Якщо ви маєте грандіозні плани, це явно не те, що можна робити в п'ятницю 13, згідно з прикметами.
Пятница 13, испуг
Небезпека в п'ятницю 13, згідно з повір'ями, дуже висока / Колаж: Главред, фото: pixabay, ua.depositphotos.com

13 число місяця, яке випадає на п'ятницю, неабияк хвилює тих, хто вірить у прикмети. Саме цей день у багатьох культурах світу обвіяний забобонами щодо невдач і підвищеної небезпеки.

Якщо ви вірите у силу та енергію деяких дат, вас може зацікавити: не лише "чорний день": що означає п'ятниця 13-те та чому для багатьох це свято.

Здавна наші предки вірили, що п'ятниця 13 наділена особливо негативною енергетикою, через що з'явився ряд правил, що не можна робити в п'ятницю 13. Згідно з віруваннями, у цей день категорично заборонено починати нові справи, адже вони можуть видатись невдалими і спричинити багато проблем.

відео дня

Окрім цього прикмети кажуть, що кардинально змінювати щось із зовнішністю у п'ятницю 13 теж не варто. Навіть лікарі, водії та мандрівники бояться у цей день оперувати, чи відправлятися у далекі поїздки з пересторогою, щоб нічого поганого не сталося.

Для того, щоб не зазнати невдач у п'ятницю 13 потрібно бути дуже обережними із дзеркалами. Якщо їх розбити - можна наректи себе на сім років нещастя. Це ж стосується і зустрічі з чорними кішками. Оминайте цих чотирилапих, які є передвісниками невдач.

Як пережити п'ятницю 13-го без пригод

Попри усі забобони зазвичай невдачі у п'ятницю 13 трапляються у тих людей, які здатні до самонавіювання. Тож, щоб обійти біду стороною у цей день варто позбутися страху перед 13-кою та сприймати добу, як звичну. Щоб лихі думки не крутилися в голові можна активніше зайнятися своєю роботою, чи хатніми справами.

П'ятниця 13-го

П'ятниця 13-го — тринадцяте число місяця, яке припадає на п'ятницю, вважається у багатьох культурах нещасливим днем і є одним з найпоширеніших забобонів. Наукова назва фобії щодо цього забобону — параскаведекатріафобія (від грец. παρασκευή — "п'ятниця", δεκατρείς — "тринадцять" і φοβία — "фобія"). В деяких інших культурах комбінація числа і дня тижня для невдалих днів інша — у Греції, Румунії та іспаномовних країнах це не п'ятниця, а вівторок 13-го. В Італії навпаки, нещасний день у п'ятницю 17-го. Хоча "п'ятниця 13-го" в Україні не має культурного підґрунтя, поширення цього забобону через літературу та кіно інших країн також призводить до настороженого ставлення до нього і серед деяких українців, пише Вікіпедія.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти