"Андрюха погано завершить": Зеленський назвав справжню причину звільнення Богдана

10 червня 2020, 21:47
Президент України зізнався, що колишнього очільника його Офісу "влада почала псувати, зробила конфліктним".
Зеленський
Зеленський розповів, з-за чого перестав спілкуватися з Богданом / УНІАН

Глава держави Володимир Зеленський зізнався, що хотів призначити колишнього главу Офісу Андрій Богдана генпрокурором, але потім різко передумав.

Так, президент в інтерв'ю Українській правді зазначив, що в якийсь момент помітив, що главу Офісу влада псує, робить конфліктним. Саме тому президент вирішив звільнити Богдана і навіть припинив з ним всіляке спілкування.

"Мені здається, що влада для нього не корисна, для його особистості... Вона його сильно змінює. У нього є нормальні риси, професійні якості. І те, що я побачив, на жаль, він цього не бачив. З владою потрібно впоратися, треба не змінюватися як людина. Треба залишитися людиною і поважати інших, як всередині команди, так і зовні. Не треба показувати свою владу там, де це неправильно. Треба іноді включати дипломатію, тому що він був у державі майже другою особою, ну я так вважаю. Але не треба всім показувати, що ти другий чоловік..." - розповів президент.

відео дня

читайте такожГлава Слуги народу розвіяв "міф" про Зеленском і Богдані

Також Зеленський додав, що йому не подобаються конфлікти всередині команди і демонстрація влади.

"Я це не люблю... Коли я побачив, що Андрюха не бачить, як влада його з'їдає, точно з'їсть, і закінчиться все дуже погано, я схвалив рішення про те, що нам треба... оюЯ вважаю, що з самого початку в мене було неправильне рішення з ним як з голову Офісу. Тому що з самого початку я вважав, що він сильний юрист, він хоче саджати, те, що він говорив, і він мав йти на генпрокурора. Я так вважав. Я з самого початку хотів, щоб він був потужним генеральним прокурором України... Тому, мені здається, що я врятував його від влади. Я не впевнений, що він зараз теж так думає, але це вже його справа", - розповів президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив Андрія Богдана главою Адміністрації президента (пізніше перейменована в Офісу президента) 21 травня 2019 року, а звільнив з посади 11 лютого 2020-го.

Політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко говорив, що головна проблема Андрія Богдана на посаді голови ВП полягала в тому, що він втратив монополію на главу держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти