Зеленський спростував фейк росЗМІ щодо водопостачання Криму

22 лютого 2021, 12:05оновлено 22 лютого 2021, 12:38
У рамках проєкту Велике будівництво не планували створювати ще одну дамбу, запевнив президент.
Президент спростував неправдиву інформацію щодо постачання води до Криму
Володимир Зеленський спростував неправдиву інформацію щодо водопостачання Криму / УНІАН

Президент Володимир Зеленський стверджує, що поширена російськими ЗМІ інформація про намір української сторони побудувати другу дамбу на Північно-Кримському каналі, щоб вода точно не потрапила у захоплений РФ Крим, – фейк.

Київ не збирається будувати нову дамбу на Північно-Кримському каналі, особливо у рамках проєкту Велике будівництво, розповів український лідер під час форуму Україна 30, який в YouTube транслював канал in time Ukraine.

Очільник держави додав, що іноді росЗМІ підкидають непогані ідеї.

"Поки що не збиралися (будувати дамбу на Північно-Кримському каналі – Ред.). Але читати про це треба, іноді вони підкидають непогані ідеї", – сказав Зеленський.

Довідка. Велике будівництво – це національний проєкт, у рамках якого в Україні планували будувати й реконструювати об'єкти інфраструктури.

Припинення водопостачання Криму

Росія у березні 2014 року захопила український Крим. До захоплення Криму Росією вода надходила на півострів з Дніпра по Північно-Кримському каналу. Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді.

У квітні 2014-го Київ припинив подачу води у Крим. Влада України неодноразово зазначала, що подачу води в Крим буде відновлено, коли півострів повернеться під контроль Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти