У Кравчука пояснили маневри бойовиків "ДНР" в окупованому Донецьку

18 квітня 2021, 06:30оновлено 18 квітня 2021, 07:15
Російсько-терористичні війська намагаються чинити психологічний тиск на Захід, вважає Сергій Гармаш.
Сергій Гармаш
Дії бойовиків у Донецьку є інсценуванням для російської пропаганди - Гармаш / Радіо Свобода

Військові маневри бойовиків "ДНР" і дії, які вказують на підготовку до загострення ситуації, є інсценуванням для російських пропагандистських інформаційних ресурсів. Якщо станеться провокація, то на неї треба буде чекати не з Донецька, а з менш густонаселеної території. Про це заявив представник делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Сергій Гармаш.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що активізація бойовиків в захопленому Донецьку, де проводяться навчання і мішками перекривають входи і вікна, вказує на створення картини для російських ЗМІ. Такі відомості підтверджує українська розвідка. Швидше за все, мова йде про спробу чинення тиску на Захід.

"Вже була заява нашої розвідки, що це є скоріше інсценуванням для російської пропаганди. Я дійсно після цього подзвонив своїм знайомим у Донецьк, намагався з'ясувати це питання. На їхню думку, це також не дуже серйозно, швидше направлено на телевізійну картинку, на психологічний тиск на наших партнерів", - вважає Гармаш.читайте такожКравчук зробив різкий випад на адресу Росії через Донбас

Також він додав, що якщо провокація з боку Росії і бойовиків все ж таки відбудеться, то навряд чи її варто очікувати з окупованого Донецька.

"Швидше за все, вона буде в інших місцях з менш густою заселеністю території", - підкреслив Сергій Гармаш.

Ситуація на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти