Дружина і пасинок підтвердили смерть Кернеса

17 грудня 2020, 09:59оновлено 17 грудня 2020, 10:59
Поки що дата похорону мера Харкова не повідомляється.
Кернес
Кернес помер / УНІАН

Цивільна дружина мера Харкова Оксана Гайсинська підтвердила, що Геннадій Кернес, який лікувався від коронавірусу в Німеччині, помер.

Про це вона написала на своїй сторінці в Instagram.

"Кажуть, немає незамінних людей. Це брехня. Кожна людина незамінна для когось. Ти найкращий з найкращих! Любимо і сумуємо", - написала Гайсинська.

відео дня
Дружина і пасинок підтвердили смерть Кернеса

Інформацію про смерть Кернеса підтвердив і його пасинок Родіон Гайсинський. За його словами, у Кернеса по життю був девіз - "жити сильним".

"Це був твій девіз по життю. Ти був найсильнішим і завжди боровся до кінця. Ти пішов з життя переможцем", - написав Родіон Гайсинський в своєму Instagram.

Дружина і пасинок підтвердили смерть Кернеса

Секретар міськради Ігор Терехов уточнив, що питання дати і місця похорону Кернеса вирішуватимуть найближчими годинами.

"Сьогодні вночі пішов мій друг, людина нескінченно закохана в свій Харків, на відродження якого він працював і вдень, і вночі останні 16 років. Людина, яка з сірого і старого Харкова зробила місто, в яке їдуть з усієї України за красою, досвідом управління, і за багатьом іншим. Не скажу зараз нічого ні про день похорону, ні про місце - це питання ми будемо вирішувати в найближчі години", - написав Терехов у своєму Facebook.

Дружина і пасинок підтвердили смерть Кернеса

Нагадаємо, про смерть Геннадія Кернеса повідомив його друг і бізнесмен Павло Фукс. Мер Харкова помер від наслідків коронавірусу в ніч на 17 грудня.

Геннадій Кернес - здоров'я: про що потрібно знати

  • У вересні стало відомо, що Кернес підхопив коронавірус COVID-19, і у нього розвинулося двостороннє запалення легенів. Мера Харкова відправили на лікування в берлінську клініку Шаріте.
  • Німецькі лікарі пізніше поділилися, що Кернесу стає краще. На початку жовтня з'явилася інформація, що Кернес здав тест на COVID-19, і він дав негативний результат.
  • 11 грудня бізнесмен і друг мера Харкова Павло Фукс повідомив, що стан Кернеса погіршився. За його словами, у чиновника повністю відмовила друга нирка.
  • Підприємець додав, що чиновник перебуває на діалізі. Діалізом називають процедуру, що замінює найважливіші функції нирок – - під час неї з організму видаляються продукти життєдіяльності, які накопичуються в крові, і надлишкова рідина.
  • 12 грудня син мера Харкова - депутат Харківської облради Кирило Кернес - спростував інформацію Фукса про те, що у Геннадія Кернеса відмовила нирка.
  • Раніше Фукс повідомляв, що глава Харкова планує повернутися в Україну до початку 2021 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти