План угоди Кремля і Заходу щодо України: експерт розкрив мету статті Путіна

15 липня 2021, 05:28оновлено 15 липня 2021, 14:18
Стаття Путіна про Україну – це велика гра Кремля і Заходу навколо української держави, вважає Тарас Загородній.
Путина
Путін продовжує дотримуватися своєї позиції щодо України - експерт / Reuters

Президент Росії Володимир Путін діє за звичним сценарієм, називаючи росіян і українців одним народом. Публікація подібного матеріалу свідчить про те, що йде велика гра навколо України. При цьому Києву пред'являються територіальні претензії, що є свідченням торгів Москви і Заходу навколо української держави. Ініціатива торгів з боку Кремля пов'язана зі спробою Європи домовитися з Росією на неформальному рівні і невпевненою позицією адміністрації Байдена. Про це заявив політтехнолог Тарас Загородній.

У ефірі телеканалу Україна 24 він сказав про те, що Путін продовжує дотримуватися звичної точки зору щодо "єдиного" українського і російського народів. Однак ситуація вказує на велику гру навколо України, тим більше Кремль фактично засумнівався в спроможності своєї концепції, опублікувавши статтю Путіна двома мовами - російською та українською.

"Путін ані на міліметр не відходить від своєї позиції. Нічого дивного у тому, що він продовжує говорити, що українці і росіяни – один народ. Але думаю, що ситуація значно ширша. Йде велика гра навколо України. Де-факто вони визнали, що є два різних народи, тому що якщо стаття публікується російською та українською, значить, є окремий народ з окремою мовою", - зазначив Загородній.читайте такожСтаття Путіна про Україну: колишній депутат Держдуми пояснив плани господаря Кремля

Також він додав, що стаття Путіна вказує на спробу Кремля влаштувати торги із Заходом. Такий розклад реалізується через неформальні угоди Європи з Путіним і невпевнену позицію адміністрації Джо Байдена.

"Якщо уважно прочитати статтю – це додаткові територіальні претензії до України, знову спроба нав'язати думку, що це зона російського впливу, торгівля із Заходом. Оскільки наші так звані союзники у Європі йдуть на неформальну угоду з Путіним, ми бачимо невиразну позицію, у тому числі адміністрації Байдена", - підкреслив Тарас Загородній.

Стаття Путіна про Україну

  • Публікація президента РФ Володимира Путіна про Україну з'явилася 12 липня. У ній йшлося про звинувачення Києва в нібито небажанні виконувати домовленості щодо Донбасу і, мовляв, організацію "кривавих провокації" в регіоні.
  • Також Путін назвав Україну елементом "глобальної змови" проти Росії і звинуватив Київ у тому, що українська держава нібито залишила Донбас.
  • Коментуючи статтю Путіна, президент України Володимир Зеленський сказав, що у російського глави держави є час на написання подібних публікацій, але немає можливості провести перемовини між двома державами на вищому рівні.
  • У відповідь Володимир Путін заявив, що перед тим, як провести перемовини лідерів України та Росії, українська влада повинна уважно ознайомитися з його публікацією.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти