"Не йшов від діалогу": Путіна розізлила претензія Зеленського

20 травня 2020, 20:57оновлено 20 травня 2020, 22:40
У МЗС Росії запевнили, що лідер росіян ніколи не ухилявся від переговорів з Україною.
Путін
У МЗС РФ заявили, що Путін "не ухиляється від переговорів по Криму" / Reuters

Сьогодні президент України Володимир Зеленський провів прес-конференцію, під час якої заявив, що Москва не збирається обговорювати питання анексії Кримського півострова.

Як пише РИА Новости, на цю претензію Зеленського в МЗС РФ відповіли, що "президент Росії Володимир Путін не ухиляється від переговорів щодо Криму і Донбасу, коли є можливість домовитися".

"Москва ніколи не ухиляється, якщо є перспектива домовитися, а Володимир Путін ніколи не йшов від діалогу", – наводить інформагентство його слова.

Також джерело заявив, що новий саміт "нормандської четвірки" відбудеться після прогресу з домовленостями, досягнутими в Парижі.

"На своїй інавгурації Зеленський проголосив першочерговим завданням припинення вогню на Донбасі. Він заявив, що "не боїться схвалювати складні рішення" і "без коливань готовий втратити свою посаду, аби тільки настав мир". З того часу кардинальних змін не відбулося", – заявили в МЗС Росії.

читайте такожКадрові рішення після COVID-19: Зеленський анонсував низку відставок

"Що стосується нового саміту "нормандської четвірки", то так, тут є умови – виконання рішень попереднього саміту в Парижі та узгодження заздалегідь проекту підсумкового документа. З семи рішень Парижа виконано, з натяжкою, тільки одне – обмін утриманими особами. Тому про нову зустріч можна говорити тільки тоді, коли буде прогрес за всіма пунктами Парижа. До цього ще дуже далеко", – сказали у Путіна.

Прес-конференція Зеленського

Як раніше писав Главред, президент Володимир Зеленський у середу, 20 травня, у Києві в парковій частині Маріїнського палацу дав прес-конференцію. Саме 20 травня торік Зеленський став президентом – відбулася інавгурація.

Під час прес-конференції президент, зокрема, анонсував обмін полоненими між Україною і Росією, розповів про переговори з главою РФ Володимиром Путіним і повернення Донбасу, про підписання меморандуму з МВФ і висловився про вирок для екс-президента Петра Порошенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти