"Червона ганчірка для Путіна": посол розкрив, чому у ФРН не підтримують поривання України в НАТО

3 червня 2021, 10:50оновлено 3 червня 2021, 13:03
Німецька сторона не хоче спровокувати президента РФ, вважає Мельник.
Посол поділився, що у Німеччині через Путіна не підтримують поривання України в Альянс
У ФРН через Володимира Путіна не підтримують поривання України в НАТО, поділився Андрій Мельник / Скріншот відео з youtube.com

Посол України у Федеративній Республіці Німеччина Андрій Мельник вважає, що наша країна зможе забезпечити населенню безпеку лише у тому разі, якщо стане членом військово-політичного блоку НАТО (Північноатлантичний Альянс).

Партнери української держави у Німеччині, на жаль, не поділяють бачення Києва, розповів дипломат в інтерв'ю німецькому журналу loyal, яке опубліковано на сайті посольства нашої країни.

За його словами, німецькі партнери побоюються, що, поділивши позицію України, можуть спровокувати російського президента Володимира Путіна.

відео дня

"Однак ця дилема є притягнутою за вуха. Саме входження України, яка як з політичної, так і культурної точки зору є невіднятною складовою західної спільноти цінностей, в НАТО та Європейський Союз відповідає інтересам ФРН", – підкреслив співрозмовник.

Нагадаємо, Україна відмовилась від позаблокового статусу та взяла курс на вступ до НАТО після того, як російська сторона у 2014 році пішла на агресивні дії – захопила Крим та вдерлася на частину Донбасу.

Київ почав реформувати армію, щоб її стандарти відповідали натівським. Українська держава чекає на План дій щодо членства в НАТО. РФ категорично проти того, що Україна поповнила ряди країн-членів Альянсу.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти