Експерт розкрив плани Росії щодо Донбасу і пояснив заяву Путіна

19 грудня 2020, 05:32
На Донбасі може відбутися ескалація військового конфлікту Росії і України, вважає Олександр Мусієнко.
Путина
Путін підтвердив, що Росія не піде на поступки Україні - експерт / Reuters

Слова президента Росії Володимира Путіна про намір Москви посилити підтримку ОРДЛО свідчать про те, що росіяни фактично відповіли на план України щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі.

Про це заявив військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи підсумки пресконференції російського президента Володимира Путіна, яка відбулася 17 грудня.

Зокрема, експерт не виключає, що після заяви Путіна може відбутися ескалація конфлікту на Донбасі. Однак слова російського президента можна сприймати і як відповідь Україні на план Києва з вирішення збройного конфлікту. Росія фактично показала відсутність намірів йти на поступки Україні.читайте такожКравчук висунув Росії жорстку вимогу щодо Донбасу

"Україна просить Росію скасувати всі акти російського законодавства, що стосуються Донбасу - зокрема щодо паспортизації та інші. Ось вам відповідь - фактично цього не буде, зате Росія буде тільки збільшувати підтримку. Звичайно, це загроза в тому сенсі, що зазвичай збільшується підтримка тільки військова", - зазначив Мусієнко.

Також він підкреслив, що саме Київ намагається показувати турботу про жителів окупованого Донбасу, тоді як Росія і бойовики не дозволяють відкрити КПВВ, щоб пенсіонери змогли отримувати пенсійні виплати.

"Так хто це робить? Чим ви хочете допомагати? Ви не заважайте, ми самі допоможемо, у нас є ресурси і можливості", - підкреслив експерт.

Перемовини щодо Донбасу

  • Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що Україні слід зосередити увагу на зміцненні військового потенціалу держави для того, щоб Київ зміг на рівних вести перемовини з Москвою. Внаслідок дисбалансу військових сил двох держав Путін не має наміру йти на поступки Зеленському.
  • Голова делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук вважає, що Мінські угоди не дозволяють сторонам конфлікту знайти компроміс. Росія вимагає проведення виборів у ОРДЛО до того, як звідти будуть виведені російські війська. Україна наполягає на протилежному сценарії.
  • Як вважає військовий експерт Олег Жданов, Росія не планує домовлятися з Україною щодо Донбасу. Єдиний компроміс, на який готова піти Москва - це розведення військ, тому що реалізація таких заходів вигідна російській стороні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти