Чотири види битв: експерт розповів, які війни чекають на світ у майбутньому

30 грудня 2020, 03:01оновлено 15 серпня 2023, 17:26
У світі більше не існуватиме глобальних воєн, вважає Олег Старіков.
Олег Старіков
Світові держави воюватимуть в сірих зонах - Старіков / Скріншот YouTube

Світ більше не буде стикатися з глобальними бойовими діями. Існує чотири форми війни, на яких базується протистояння. Найбільші держави мають намір вести бій не на своїй території, а в сірих зонах.

Як розповів військовий експерт Олег Старіков в ефірі Апостроф TV, масштабних воєн у світі не прогнозується. Існують чотири основні концепції бойових дій, на які зроблять ставку держави.

"Це боротьба з тероризмом, війни в сірій зоні, високоінтелектуальні війни і так звані гібридні війни. Ось чотири форми воєн, які будуть можливі в світі. Інших воєн вже не буде", - сказав аналітик.

відео дня

Військовий експерт акцентував увагу на тому, що війни будуть вестися в сірій зоні. Найбільші світові держави, які перебувають у п'ятірці Ради безпеки, мають намір вести бойові дії саме там, але не на своїй території.читайте такожПерша світова біологічна війна: у РНБО зробили гучну заяву

"Ще за підсумками Другої світової командир взводу жив тиждень, а командир роти — місяць. Але зараз зовсім по-іншому. Зараз війни вестимуться в так званій сірій зоні. Ми зараз не розглядаємо ті види бойових дій, які ведуться для звільнення власної території", - підкреслив Олег Старіков.

Нагадаємо, військовий експерт і блогер Ель Мюрід раніше заявив, що на тлі коронавірусної пандемії можливі і вакційні війни, метою яких буде захоплення і монополізація найбільш платоспроможного сегмента нового ринку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти