Зеленський зробив заяву щодо участі Путіна у наступному Саміті миру

Путін може бути присутнім на Саміті миру / колаж: Главред фото: Вікіпедія, УНН

Володимир Зеленський не виключає, що на наступному Саміті миру може бути присутнім російський диктатор Володимир Путін.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру. Про це він повідомив журналістам видання Bloomberg під час інтерв'ю 3 липня.

Проте, за словами українського президента, якщо Україні та Росії таки вдасться сісти за стіл переговорів, то Зеленський не чекає, що Путін особисто буде брати участь у перемовинах. Глава держави вважає, що російський диктатор "надто наляканий" і не захоче приїхати.

Декларація Саміту миру / Инфографика: Главред

За словами лідера України, не виключено, що певна російська делегація братиме участь у наступному Саміті миру.

Саміт миру та його результати

Нагадаємо, Глобальний саміт миру, ініційований Україною, відбувся 15 та 16 червня у Швейцарії.

По його закінченні були підписані важливі документи, та комюніке за участі ддесятків країн. Україна спільно з країнами-партнерами найближчими місяцями проводитиме роботу, щоб вийти на спільний шлях відновлення безпеки в межах пунктів формули миру Києва.

Також, повідомлялось, що На підсумковій пресконференції саміту Володимир Зеленський заявив, що найближчими місяцями має відбутися другий Саміт миру. Він припустив участь у ньому представників Росії.

Глобальний саміт миру у Швейцарії - що про нього відомо

15-16 червня відбувся перший Саміт миру для України. Місцем його проведення став Бюргеншток, розташований неподалік від швейцарського міста Люцерн.

"Я впевнений, що кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже це має важливе значення не лише для України. Йдеться про глобальну роль кожної країни, а також про справжню повагу до міжнародного права та мирного співіснування в усьому світі", - заявив Зеленський.

На саміті обговорили формулу Зеленського - завершення війни України та РФ на умовах Києва. Росія має вивести свої війська і понести відповідальність за злочини.

Читайте інші новини про Саміт миру:

Новини заразКонтакти