"Шкодить інтересам держави": Данілов зробив заяву про ситуацію із Залужним

Обговорення питань відставки головнокомандувача шкодить державі - Данілов / Колаж: Главред, фото: Facebook В. Залужного, РНБО

На Ставці верховного головнокомандувача ЗСУ Зеленського справді бувають дискусії, проте це нормальний демократичний процес, сказав Олексій Данілов.

Тиражування повідомлень про можливу відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного без офіційного підтвердження таких відомостей шкодить інтересам держави. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Як повідомляє Радіо Свобода, чиновник розповів, як реагує на подібні повідомлення у ЗМІ. За його словами, поширення подібної інформації шкодить інтересам держави.

"Що стосується ситуації, пов’язаної з тією чи іншою посадовою особовою, коли починається роздмухування ситуації без нормативно-правових документів, це дуже небезпечна, більше того, шкідлива річ. Коли будуть ухвалені ті чи інші рішення, ми зможемо з вами про це вже говорити, як доконаний факт. А коли вас починають кожного дня вже півтора року знімати з посади, або робити якусь заміну, це шкодить інтересам держави", - вважає Данілов.

Також секретар РНБО додав, що дискусії на Ставці Зеленського дійсно бувають, але це нормальний демократичний процес.

"Чи є дискусії на засіданнях Ставки, на засіданнях РНБО? Обов’язково, для цього і є ця спільнота, яка має дискутувати, мати свою точку зору на ті чи інші позиції, це є абсолютно природній, нормальний демократичний шлях. Набагато гірше, коли дискусії немає. Коли немає дискусії, тоді немає кисню, й тоді буде болото, а це ніколи не йде на користь демократії", - наголосив Олексій Данілов.

Дивіться відео, у якому Данілов прокоментував ситуацію із Залужним:

Данілов назвав "шкідливими" обговорення питань відставки Залужного / Скріншот Главред

Зеленський може звільнити Залужного

У західних ЗМІ активно обговорюють чутки щодо можливої відставки Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України. За інформацією The Washington Post, у Києві покищо не знайшли заміну Залужному. На думку журналістів, наступників Залужного не видно.

Помічник президента Сполучених Штатів із питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон не втручатиметься в можливе рішення щодо відставки Залужного. Про свою позицію в Білому домі вже повідомили офіційному Києву.

В інтерв'ю італійським журналістам Зеленський уперше публічно припустив відставку Залужного. На думку глави держави, Україні потрібно провести кадрове перезавантаження, причому не тільки у військовому керівництві.

Інші новини:

Новини заразКонтакти