"Ворогові не сподобається": Залужний, Умеров і Сирський побували біля Куп'янська

Рішення будуть ухвалені найближчим часом - ворогові не сподобається, - Умеров / Колаж: главред, фото: Міноборони, 14-та ОМБР

Командувач Сухопутними військами Олександр Сирський доповів про ситуацію навколо Куп'янська, де Сили оборони відбивають атаки російських окупантів.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутними військами Олександр Сирський, міністр оборони Рустем Умеров та начальник Генштабу Сергій Шаптала, відвідали позиції Сил оборони в районі Куп'янська Харківської області. Сирський доповів про ситуацію, анонсовані рішення. Про це заявили у Міністерстві оборони України.

Як повідомили у Міноборони, у вівторок, 9 січня, Залужний, Сирський, Умеров і Шаптала прибули у район Куп'янська Харківської області, де відвідали позиції українських військ.

Командувач ОСУВ Хортиця, генерал-полковник Олександр Сирський ознайомив з обстановкою навколо Куп'янська. Там українські військові відбивають систематичні ворожі атаки.

Залужний, Сирський і Умеров у районі Куп'янська

Військове командування готує рішення щодо обстановки в районі Куп'янська / Скріншот Главред

Військові розповіли, що на Куп'янському напрямку успіхів у окупантів немає.

"Мав честь зустрітися з командирами підрозділів, які воюють на цьому напрямку зараз. Доповіли про ситуацію, поточні виклики. Рішення будуть ухвалені найближчим часом - ворогові не сподобається", - підкреслив міністр оборони Рустем Умеров.

Ситуація у Куп'янському районі

Британське видання The Telegraph 4 січня випустило матеріал, в якому йшлося про те, що російські війська ведуть підготовку до "нового наземного наступу в Харківській області" у районі Куп'янська. На думку журналістів, окупанти підуть в атаку 15 січня.

Армія РФ готується до наступу на Куп'янськ у найближчі тижні, припустили аналітики Інституту вивчення війни (ISW). Згідно з оцінками експертів, загарбники в 2024 році мають намір взяти Куп'янськ і Борову Харківської області.

У ГУР Міноборони зафіксували певне скупчення окупантів РФ на Куп'янському напрямку. Ситуація може вказувати на їхні наступальні плани. Втім, не можна сказати, що ворог піде в атаку конкретно 15 січня.

Інші новини:

Новини заразКонтакти