В ОП заявили, що не знали дату нападу РФ

Війна в Україні / Reuters

Однак влада України готувалася до воєнного стану.

Влада України не знала про те, що Росія нападе на нашу країну 24 лютого. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю УП, опублікованому в середу, 9 березня.

"Ні, конкретної дати 24 лютого не було. Дат було багато: 20, 22, 16 лютого. Американці теж не могли знати конкретний час і це не питання до їх розвідки", - сказав Подоляк.

Також у нього запитали, чому раніше влада України активно не реагувала на попередження Заходу про можливе повномасштабне вторгнення Росії.

"Інформаційна кампанія про можливий російський напад почалася десь з кінця жовтня минулого року. Для нас це було трохи дивно. Вони все це нагнітали, особливо в грудні і січні, але ніяких дій превентивного характеру ніхто не робив. Тобто всі дії, які зараз наші партнери роблять, можна було попередньо частково робити - і тоді Росія могла б оцінити той обсяг проблем з економічної точки зору", - відповів Подоляк.

Радник ОП додав, що отримуючи дану інформацію, українська розвідка теж працювала.

"Ми це бачили-готували управлінську інфраструктуру для воєнного стану. Але ми розуміли, що якщо ми почнемо в такому ж обсязі медійно тиснути на людей, то панічні настрої будуть такими, що ми не втримали б ситуацію. Війна війною, але до війни ми повністю зламали б всю економіку і сьогодні нам було б набагато складніше. А так з'ясувалося, що ми економічно і управлінсько готові до всього", - розповів представник ОП.

Нагадаємо, у Службі безпеки України повідомили, що виходячи зі свідчень російського військового, який потрапив під обстріл від своїх же товаришів, армія РФ має пряму вказівку розстрілювати українське цивільне населення.

Читайте також:

Автор: Уляна Поліщук
Новини заразКонтакти