У НАТО обнадіяли заявою щодо членства України в Альянсі

Столтенберг назвав терміни вступу до НАТО / REUTERS / Francois Lenoir

Генсек Єнс Столтеберг запевнив, що двері НАТО для нашої країни залишаються відкритими, але потрібно зосередитися на проведенні важливих для країни реформ.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг завив про те, що нашій країні потрібно сконцентруватися на реформах, які наближають її до членства в Альянсі.

Як нагадав Столтенберг на пресконференції з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем в Брюсселі у вівторок, 9 лютого, в 2008 році на Бухарестському саміті НАТО прийняв рішення про те, що Україна в майбутньому стане членом Альянсу, але Київ має зосередити всі свої зусилля на проведенні реформ.

"Ми підтримуємо це рішення і всі рішення цього саміту. Але фокус зараз повинен зберігатися на реформах. І я вітаю чіткий меседж прем'єр-міністра про необхідність продовження реформ, щоб переконатися, що Україна має демократичний, політичний контроль над своїми оборонними інститутами та збройними силами, продовжує боротьбу з корупцією і зміцнення демократичних інститутів", - сказав Столтенберг.

Читати такожЗеленський звернувся до Байдену з питанням про НАТО і попросив допомоги

За його словами, проведення реформ не тільки є "хорошим для України", а й наближає її до членства.

При цьому Столтенберг "не може назвати конкретної дати (вступу України - ред.)", але може запевнити, що "ми будемо підтримувати євроатлантичні прагнення України та підтримувати шлях України до НАТО".

Генсек НАТО підкреслив, що питання розширення Альянсу і політики відкритих дверей буде обговорюватися на саміті лідерів НАТО в Брюсселі, а також буде в центрі проєкту про майбутнє НАТО на наступне десятиліття.

"Двері НАТО залишаються відкритими", - підсумував Столтенберг.

Членство України в НАТО - про що йшлося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти