Україні потрібно більше часу для переходу ЗСУ в контрнаступ - Зеленський

Україні потрібно більше бронетехніки та інших озброєнь для контрнаступу ЗСУ - Зеленський / Колаж: Главред, фото: Instagram В. Зеленського, 28-ма ОМБр

Армія України буде готова перейти в наступ, не можна допустити заморозки війни, на яку розраховує агресор Росія, сказав Володимир Зеленський.

Україні потрібно більше часу на підготовку контрнаступальної військової операції. Бойові бригади вже готові, проте ЗСУ все ще потребують бронетехніки та інших західних озброєнь. Українські війська згодом перейдуть у наступ, оскільки не можна допустити заморозки війни з країною-окупантом Росією. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

В інтерв'ю BBC він розповів про те, що Києву ще потрібен час, щоб запустити початок контрнаступу ЗСУ. Українська держава потребує отримання обіцяної Заходом військової допомоги.

За словами президента, Україна вже могла б піти в наступ і просунутися вперед, але в такому випадку держава втратила б багато своїх людей.

"Але ми втратили б багато людей. Я вважаю, що це неприйнятно... Тому нам потрібно почекати. Нам ще потрібно трохи часу", - сказав Зеленський.

За його словами, бойові бригади, в тому числі й ті, які пройшли навчання в країнах Північноатлантичного альянсу, вже "готові", проте армії потрібні "деякі речі",серед яких і бронетехніка, яку Київ отримує партіями.

Президент Зеленський висловив упевненість, що згодом ЗСУ зможуть перейти в наступ. Не можна допустити заморозки війни, на яку розраховує Росія.

Контрнаступ ЗСУ

Заступник міністра оборони Володимир Гаврилов раніше заявив, що контрнаступ Збройних сил України призведе до паніки в лавах агресора Росії. Як вважає Гаврилов, в поточному або наступному місяці можна буде спостерігати за подіями, які призведуть до краху окупаційної армії РФ або її економіки.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що ЗСУ ретельно готуються до контрнаступу. На його думку, сили оборони підуть у наступ у потрібний час. Контрнаступ почнеться негайно після того, як відповідне рішення ухвалять військове і політичне командування.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Україна може провести не один контрнаступ у тому випадку, якщо ЗСУ не вдасться добитися максимальних успіхів при звільненні своїх територій. За такого сценарію армія буде готуватися до нової військової операції.

Дивіться відео, в якому Кочетков розповів, де може початися контрнаступ ЗСУ

Інші новини:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти