Україна і Британія підпишуть безпрецедентну 100-річну угоду - Зеленський

Україна і Британія можуть підписати 100-річну угоду / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, Вікіпедія

Президент України обговорив продовження двосторонньої співпраці з новим прем'єром Британії.

Україна і Британія можуть підписати 100-річну угоду. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Цю угоду він обговорив телефоном з новим прем'єрміністром Великобританії Кіром Стармером.

"Радий провести телефонну розмову із сером Кіром Стармером у день призначення його новим Прем’єр-міністром Великої Британії. Привітав його з перемогою на виборах і побажав успішно реалізувати очікування, які британський народ пов’язує з новим урядом. Я вдячний Кіру Стармеру за запевнення, що підтримка України з боку Великої Британії залишатиметься незмінно принциповою. Ми скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні й іншими міжнародними заходами та обговорили продовження двосторонньої співпраці, зокрема підготовку безпрецедентної 100-річної угоди між Україною та Великою Британією", - написав Зеленський.

Військова допомога Україні від Великої Британії

У травні Міністерство оборони Великої Британії заявило, що країна передає Україні величезний пакет військової допомоги на суму 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Це стане найбільшим в історії пакетом військової допомоги.

ЗМІ писали, що в грошовому еквіваленті Британія - один із найщедріших донорів, який надав Україні 5,7 мільярда доларів військового обладнання. Це третє місце серед інших країн. Британія поступається лише Німеччині та Сполученим Штатам.

У червні повідомлялося, що Велика Британія надасть пакет фінансування на суму до 242 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 309 мільйонів доларів) для невідкладних гуманітарних, енергетичних і стабілізаційних потреб України.

Інші новини:

Новини заразКонтакти