США відреагували на створення Кримської платформи

У США відреагували на створення Кримської платформи / Reuters

США вітають нову ініціативу України Кримська платформа, яка стане наступним кроком у мобілізації партнерів України для захисту її суверенітету.

США вітають, ініційоване Києвом, створення Кримської платформи, яка спрямована на повернення анексованого півострова Україні. Про це заявила постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд на неформальній зустрічі Ради Безпеки ООН по Криму за "формулою Арріа" в Естонії, пише Інтерфакс-Україна.

"США вітають нову ініціативу України Кримська платформа, яка стане наступним кроком у мобілізації партнерів України для захисту її суверенітету і територіальної цілісності", - підкреслила Томас-Грінфілд.

Вона додала, що в регіоні існує загроза безпеці через посилення РФ військової присутності в Криму і Чорному морі.

Читати такожРНБО затвердила важливий документ щодо деокупації Криму

Дипломат підкреслила, що конфлікт на сході України не є "українським конфліктом", як це постійно озвучують представники Росії.

"Росія фінансує, озброює, тренує, управляє і воює поряд з її маріонетковими силами і збройними групами на сході України. За її вторгненням до Криму послідували низка вбивств і зникнень принаймні десятка опонентів окупації", - зазначила Томас-Грінфілд.

Вона додала, що всі дії мають бути обов'язково розслідувані, а також закликала владу РФ звільнити понад 100 українських політв'язнів.

Повернення Криму до складу України

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти