Зброя, санкції та удари по РФ: Зеленський зустрівся з конгресменами США у Сінгапурі

Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США / Колаж: Главред, фото: Офіс президента

Президент України поінформував учасників зустрічі про ситуацію на передовій та обговорив військову допомогу для ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Комітету з закордонних справ Палати представників Конгресу США у Сінгапурі. Учасники обговорили ситуацію на передовій та напрямки військової допомоги для України. Про це повідомили на сайті Офісу президента України.

"Поспілкувалися про ситуацію на передовій і напрями військової допомоги Україні, зокрема про посилення протиповітряної оборони додатковими системами та ракетами до них. Окрема увага – посиленню санкційного тиску на РФ", - розповів Зеленський.

Політики окремо відзначили важливість дозволу Україні на удари по військових цілях на території Росії зброєю США.

"Дякуємо Сполученим Штатам Америки за важливі рішення, які були ухвалені, за вагому двопалатну й двопартійну підтримку з боку Конгресу, Президента США Джозефа Байдена та всього американського народу. Дякуємо за допомогу нашому народу в боротьбі за свободу", - зазначив президент.

Зеленський також наголосив на необхідності подальшого посилення санкційного тиску на РФ та подякував за роль Конгресу у формуванні правової бази щодо використання російських активів для потреб України.

Візити Володимира Зеленського - останні новини

Нагадаємо, 31 травня Україна підписала відразу 3 безпекові угоди. Володимир Зеленський зазначив, що в ході візиту до Швеції були підписані 3 угоди, які передбачатимуть довготривалі гарантії безпеки для України.

Після цього стало відомо, що Зеленський підписав унікальну угоду зі Швецією. Зеленський зазначив, що Швеція передасть Україні літаки-розвідники ASC 890, а також є перспектива надання літаків JAS 39 Gripen, включно із навчанням пілотів.

Як повідомляв Главред, 1 червня президент України прибув до Сінгапура для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла" та проведення зустрічей. У межах візиту Зеленський планує зустрітися з президентом та прем’єр-міністром Сінгапуру, а також з представниками США та іншими інвесторами.

Читайте також:

Новини заразКонтакти