"Глибоко пришиблені": хто і як використовував Нові Санжари у своїх цілях – експерт

21 лютого 2020, 12:08оновлено 21 лютого 2020, 12:59
Евакуація українців з Уханя розкрила ряд проблем у суспільстві, вирішувати які Зеленському варто радикально, впевнений політолог.
Кто и как использовал Новые Санжары в своих целях – эксперт
Хто і як використовував Нові Санжари у своїх цілях – експерт / ІВ Полтавщина

Літак з Уханя привіз в Україну не лише евакуйованих громадян – ситуація в Нових Санжарах показала, наскільки політики готові вирішувати подібні проблеми. Або користуватися ними в своїх особистих цілях, зазначив політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"Є політики, яким це (новини типу "Нові Санжари влаштували бунт" – ред.) вигідно. Власне, ім'я одного з них ми точно знаємо. Ця людина глибоко психологічно пришиблена торішнім програшем, через який все, що відбувалося в країні – це зрада, а якщо зради не відбулося, то це виключно завдяки йому. Тому ці технологічні моменти розгону в соцмережах, як кажуть обізнані люди, напередодні були присутні", – розповів Золотарьов у коментарі Главреду.

Що стосується вирішення проблеми, то експерт радить президенту Володимиру Зеленському діяти жорстко.

"...для початку я все-таки звільнив би за порушення клятви Гіппократа всіх лікарів Львівського госпіталю. Це і з політичної точки зору необхідно, тому що з полеглого П'ємонту піднялася ця хвиля, яка показала українців збидлілими оленями і перетворила 20 лютого в день національної ганьби", – пояснив він.

Є й інша сторона медалі – декому дуже вигідно показати свою незамінність в очах президента, додав політолог.

"Для Авакова це – чудова можливість продемонструвати, що без нього влада ні на що не здатна. Тому я допускаю, що Аваков, скоріш за все, скористався цією ситуацією у своїх цілях. Те, що він це влаштував – це навряд чи, але однозначно цим скористався", – пояснив Золотарьов.

Припущення про російський слід в цій ситуації він назвав "повним ідіотизмом, тому що зараз в Кремлі переконані, що українці й самі з усім упораються, без їхньої допомоги".

"Що стосується самої Скалецької, то її рішення залишитися з евакуйованими – це акт відчаю. І їй може загрожувати відставка, тільки якщо вирішать зробити її цапом-відбувайлом. По суті, вона є заручником ситуації – прямої її провини в тому, що сталося, немає. Так, були недоліки в комунікації. Якщо показати відсоток хворих коронавірусом, то ризик мінімальний. Набагато більша вирогідність заразитися відкритою формою туберкульозу в київському метро. І це повинна була пояснювати міністр. Але замість цього вона й її протеже Радуцький закривають тубдиспансери. І як потім з цим з'являтися на людях?! Бо з неї тут можуть зробити цапа-відбувайла, адже хтось повинен буде за це відповідати", – резюмував Золотарьов.

Раніше у Львові лікарі зі сльозами радості заспівали гімн після новини, що літак з Уханя летить не до них. Примітно, що від щастя одна з медсестер розридалася як раз на рядку "Душу й тіло ми положим за нашу свободу".

Нагадаємо, евакуйована спецрейсом з Уханя українка Ольга Новик показала, як співвітчизники в Нових Санжарах закидали їхній автобус камінням, залишивши в стеклах значні пробоїни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти