Шляхом попередників: чому Зеленський стрімко втрачає рейтинг

25 грудня 2020, 10:53
Стає очевидним, що радикальні зміни, яких очікувала Україна і заради яких вона активно голосувала за Зеленського, не відбуваються.
Зеленський повторює усі помилки своїх попередників / УНІАН
Зеленський повторює усі помилки своїх попередників / УНІАН

З того моменту, як різні соціологічні компанії почали міряти рейтинг Зеленського, починаючи з моменту його обрання, тренд йшов тільки на зниження. Причина та сама, як і у всіх інших президентів, бо цей шлях проходять усі без винятку – декларації, обіцянки під час виборів не втілюються, сподівання людей не виправдовуються.

Стає очевидним, що ті радикальні зміни, яких очікувала Україна і заради яких вона активно голосувала за Зеленського, а до нього – за Порошенка, Януковича чи Ющенка, не відбуваються. Тому у часи Януковича проти нього виходив податковий Майдан, який був незадоволений податковою політикою, тепер, при Зеленському – ми бачимо ФОПів. За Януковича поліція била протестувальників, те саме відбувається і зараз. Корупція теж, як і раніше, залишається основною рушійною силою державного апарату.

читайте такожЗеленський вступив в останню фазу свого президентстваНавіть три базових питання для політики сьогодення – проблема з агресією Росії, постійна економічна криза, яка не дозволяє українцям жити заможно, і справедливий устрій суспільства, – не вирішені і навіть надії на їх вирішення при Зеленському немає.

відео дня

Усе це призводить до логічного результату – довіра і рейтинг президента падають, а люди починають шукати альтернативу.

Єдина відмінність зараз у тому, що у випадку з попередніми очільниками альтернатива існувала майже від початку, бо це були політики вищої ланки, які конкурували одне з одним. Та сьогодні українці не можуть відповісти, ким можна замінити Зеленського, бо старі політики стали токсичними.

Сергій Гайдай, політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти