StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зробити прохолоду у кімнаті без кондиціонера: перевірені лайфхаки від спеки

19 липня 2024, 14:05оновлено 19 липня, 16:10
285
Що робити, якщо немає кондиціонера - Главред зібрав корисні поради, як врятуватись від спеки.
Як зробити прохолоду у кімнаті без кондиціонера: перевірені лайфхаки від спеки
Чи можна охолодити кімнату вентилятором / колаж: Главред, фото: unsplash, ua.depositphotos.com

Як зробити вдома прохолодніше у спеку, щоб у кімнаті не було високої температури - у Мережі активно діляться дієвими методами, адже через аномальну спеку в Україні, кожен шукає оптимальний варіант.

Що робити, якщо немає кондиціонера

Щоб температура у будинку чи квартирі була нижча, ніж на вулиці, варто дотримуватись певних правил. Для початку необхідно закрити всі вікна і двері, щоб ізолювати приміщення. Найкраще для провітрювати дому підійде час рано вранці, пізно ввечері або вночі.

  • Також необхідно захистити вікна від УФ-променів. Для цього потрібні щільні штори. Відомо, що промені поступово нагрівають предмети у будинку, а потім вони передають своє "тепло" та підвищують температуру. Щоб уникнути такої проблеми, варто повісити щільні жалюзі або штори-блекаут. Вони закриють вікно, допоки сонце буде світити прямо у вікна.
  • Також у Мережі поділились цікавим лайфхаком із ванною. Для цього потрібно наповнити ванну холодною водою та відкрийте двері з кімнати. Таким чином, холодна вода у ванній кімнаті допоможе знизити температур у приміщенні на 2-3 градуси.
  • Щоб знизити температуру у будинку, потрібно заморозити пляшки із водою, а потім виставити їх у кімнаті. Такий метод допоможе знизити температуру у приміщенні теж на 2-3 градуса. Однак важливо, що холодильник при охолодженні води витратить більше енергії, ніж потім "забере" пляшка.
  • Дієвий метод, як швидко охолодити ванну кімнату або кухню без кондиціонера. Для цього потрібно ввімкнути витяжку, яка буде витягувати гаряче повітря і допоможе трішки знизити температуру.
Як зробити прохолоду у кімнаті без кондиціонера: перевірені лайфхаки від спеки
Як зекономити електроенергію / Інфографіка: Главред

Як зробити холодне повітря за допомогою вентилятора

Якщо у вашій квартирі відсутній кондиціонер, тоді вартов зяти пляшка із льодом та вентилятор. Вода у пляшці має добре заморозитись, адже просто прохолодна вода дуже швидко нагріється до кімнатної температури, а лід буде танути близько 2 годин навіть при +35°C.

Після того, як вода замерзла, варто дістати пляшку та акуратно розрізати її.Це потрібно, щоб дістати лід. Обов'язково посипате на брилу льоду кухонну сіль та поставити її у глибоку тарілку. Такий метод запустить реакцію "прискореного" танення. Якщо розмістити цю тарілку перед увімкненим вентилятором, тоді це допоможе освіжити повітря та знизити температуру у кімнаті.

Дивіться відео про те, як врятуватись від спеки:

Що таке сонячний удар?

Сонячний удар — різновид теплового удару, що виникає в випадку локального перегрівання голови під прямим сонячним промінням. Розвитку сонячного удару сприяє загальне перегрівання організму під час спеки в літню погоду. Сонячний удар супроводжується головним болем, млявістю, блювотою. У важких випадках — комою. Симптоми перегрівання посилюються при підвищенні вологості навколишнього середовища.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти