StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Проблема миттю зникне: 6 найдієвіших варіантів, як позбутися скрипу двірників по склу

28 квітня 2024, 03:45оновлено 1 травня, 08:10
15363
Є низка причин, які можуть призвести до виникнення скрипу під час руху двірників.
Дворники автомобиля, стеклоочистители, автомобиль
Як позбутися скрипу двірників по склу/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, depositphotos.com/ua

Склоочисники, які скриплять під час роботи, можуть стати досить надокучливою проблемою для будь-якого водія. У той час, коли за кермом потрібно бути спокійними і зосередженими, такий звук може відволікати і дратувати.

Радимо також прочитати матеріал: Потрібно знайти ковзани за 8 секунд: загадка на перевірку уважності

Тому незайвим буде знати, що робити, якщо двірники скриплять по склу. Є низка способів позбутися такої проблеми.

відео дня

1. Змастити механізми

Першочергово потрібно підняти склоочисники і перевірити, чи продовжують вони скрипіти у вертикальному положенні. Якщо вони в такому положенні також видають такий неприємний звук, то потрібно змастити усі механізми.

2. Оновити склоомиваючу рідину

Може виявитися, що скрип пов'язаний з недостатньою кількістю склоомиваючої рідини у спеціальному баку. У такому разі для того, щоб позбутися проблеми, потрібно буде просто долити цієї рідини до потрібного рівня.

3. Перевірити гумки

Потрібно намочити лобове скло водою й увімкнути склоочисники. Якщо під час їхнього руху по склу з’явиться скрип, то потрібно буде замінити гумку або навіть всю щітку.

4. Відрегулювати притиск і гайки

Неправильний притиск і погано відрегульовані гайки фіксації можуть бути ще однією причиною, чому скриплять двірники. Треба перевірити, з якою силою вони притискаються до скла. Якщо щітки ледь-ледь рухаються по склу, то потрібно відігнути важелі. Але якщо з важелями все добре, а неприємний скрип все одно не зникає, то потрібно спробувати відрегулювати гайки фіксації.

5. Замінити пружини і важелі

Нерідко після тривалого користування важелі і пружина, яка між ними розташована, можуть ослабнути, і як наслідок під час користування склоочисниками може виникати неприємний скрип. Якщо саме послаблення важелів і пружини є причиною виникнення такого звуку, то доведеться замінити ці деталі.

6. Перевірити скло

Ще однією ймовірною причиною виникнення скрипу може стати зношування лобового скла. З часом на його поверхні можуть з’являтися сколи або невеличкі подряпини, і через це склоочисники не можуть нормально працювати. У такій ситуації доведеться робити полірування скла або навіть заміняти його.

Що таке склоочисник?

Склоочисник (також "двірник") – це пристрій, що використовується для видалення крапель дощу (вологи) і бруду з вітрового скла автомобіля. Всі транспортні засоби, включаючи поїзди, літаки та кораблі оснащені склоочисниками, це нормативна вимога, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти