StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Приготуйтесь до великого улову: коли починає клювати окунь весною

26 березня 2024, 15:22оновлено 28 березня, 00:15
Де шукати окуня напровесні та як отримати великий улов - досвідчені рибалки поділились порадами.
Приготуйтесь до великого улову: коли починає клювати окунь весною
Коли краще ловити окуня / колаж: Главред, фото: pexels, ua.depositphotos.com

Як правильно ловити окуня у березні, щоб спіймати багато риби - Главред зібрав корисні поради для рибалок. Однією з найбільш очевидних і безпрограшних тактик лову окуня на початку весни є орієнтація рибалки на затоки і будь-які інші ділянки зі сповільненою або взагалі відсутньою течією, а також місця із змінним рельєфом.

Читайте також матеріал: Коли починається сезон щуки: прості поради для рибалок. Дізнайтесь, коли у щуки починається жор.

Досвідчений рибалка у своєму каналі в Youtube всі секрети ловлі окуня для початківців.

Чи можна ловити окуня навесні на спінінг

Досвідчені рибалки розповіли, що найкращі снасті для успішного лову окуня - спінінги. Це найкращий інструмент, який добре зарекомендував себе. Спінінги легко можуть витримати навіть велику трофейну рибу. Однак, для результативної риболовлі потрібне спеціальне рибальське спорядження.

Найкраще обрати вудку-спінінг для лову окуня, яка має тест від 0,5 г до 7 г. Для максимальної чутливості та надійності варто обирати вироби із вуглецевого волокна або карбону. Ефективність ловлі збільшиться, якщо використовувати маленькі воблери, силіконові рибки, твістери або блешні.

Коли нерест окуня в Україні

Окунь починає нереститися, коли температура води у водоймі підвищується до 5-8 градусів Цельсія. У цей період, протягом одного-двох тижнів, риба майже не харчується – зловити її стає значно важче.

Одразу після нересту в окуня починається активний жор. Він починає шукати собі поживу. У рибалок є майже місяць, щоб зловити свій великий улов. Краще шукати окунів на мілині, або ж біля пологих берегів. Найкращий час для успішної риболовлі: із 6:00 до 9:00 або з 18:00 до 21:00.

Після нересту краще ловити рибу в місцях:

  • біля берегу, якщо поблизу є корчі або очерет;
  • у місцях, де є протоки з невеликою глибиною або дрібні струмки з чистою водою;
  • ділянки поруч з обривистими берегами і зрізами, які дозволяють ховатися від течії.

Якого місяця краще ловити окуня

Окунь - риба дуже вибаглива до різких змін погодних умов. Щоб улов був успішним, має бути стабільний атмосферний тиск, потепління, та сприятливі вітри. Великий і середній окунь ловиться вранці після світанку (з 6 до 10 годин), і ввечері до настання сутінків. Дрібний окунь може клювати на протязі усього світлового дня.

Краща риболовля відбувається у першій чверті, на зростаючому місяці, але це лише один з факторів. Однак, варто враховуватии різну погоду та температуру на вулиці, щоб риболовля була успішною.

Дивіться відео про те, як ловити окуня весною:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти