StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Орхідеї цвістимуть постійно, якщо дотримуватися правила 10 днів з одним інгредієнтом

18 лютого 2024, 14:45
Багато орхідей можна легко виростити, якщо ви витратите деякий час на вивчення того, що їм потрібно.
Орхідеї цвістимуть постійно, якщо дотримуватися правила 10 днів з одним інгредієнтом
Що робити, якщо орхідея не цвіте/ Колаж Главред, фото flickr (Quinn Dombrowski, Peter Miller)

Орхідеї - цінні кімнатні рослини, відомі своєю красою і ароматом, але вони вимагають особливого догляду, якщо ви хочете, щоб вони цвіли довше.

На щастя, один експерт з рослин поділився своєю корисною порадою. Барвисті зимові кімнатні рослини славляться своєю красою і кольорами і можуть миттєво прикрасити будь-який будинок.Однак може бути складно точно визначити, що потрібно вашій рослині, і ви можете занепокоїтися, коли помітите, що її стебла жовтіють. Хоча це не завжди означає, що орхідея вмирає, для вас це може бути сигналом, що потрібно повернути їй щастя і здоров'я.

Багато орхідей можна легко виростити, якщо ви витратите деякий час на вивчення того, що їм потрібно. Важливо знати, як часто вам доведеться їх поливати і де їх розмістити в будинку, але якщо ви добре про них подбаєте, вони можуть цвісти в середньому від шести до 10 тижнів, пише Mirror.

відео дня

Що потрібно зробити, щоб орхідея зацвіла

Одна завзята власниця орхідей поділилася своїм маловідомим секретом, як змусити кімнатну рослину постійно цвісти. Користувач TikTok, який публікує пости під ніком @kivakriti, рекомендує людям поливати кімнатні рослини банановою шкіркою. Для початку треба взяти бананову шкірку й порізати її на шматочки. Наступний крок - замочити нарізану бананову шкірку в теплій воді й залишити її там на кілька годин.

Після цього використовуйте воду з бананової шкірки, щоб підживити орхідею, і почекайте, поки вся вода стече. Жінка рекомендує повторювати цей процес кожні 10 днів, щоб отримати найкращі результати від цього хака. За словами Марка Каррана, експерта з орхідей та засновника блогу Heavenly Orchids, вода з бананової шкірки є гарним органічним добривом, оскільки містить калій, фосфор і кальцій.

Якщо ви хочете зберегти свої орхідеї у чудовій формі, Міллі Дурбак, бренд-менеджер Prestige Flowers, додає, що ідеальним місцем для них має бути ванна кімната. "Ванна кімната є ідеальним місцем для орхідей через вищий рівень вологості та більш низьку освітленість", - сказала вона. Ці чинники відображають найкраще місце існування орхідеї, створюючи ідеальний баланс для оптимального росту.

Вона продовжила: "Орхідеї, особливо різновид Фаленопсис, чудово видаляють забруднювальні речовини з повітря. Розміщення їх у ванній не тільки підвищує естетику, але також сприяє створенню більш свіжого і здорового середовища в приміщенні".

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти