StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Потрібен тільки контейнер: простий лайфхак вбереже від почорніння бананів до 15 днів

15 січня 2024, 16:27оновлено 15 січня, 17:44
7643
Банани чорніють через газ етилен, який виробляється в стеблі.
Потрібен тільки контейнер: простий лайфхак вбереже від почорніння бананів до 15 днів
Як зберігати банани в домашніх умовах / Колаж Главред, фото flickr (John Grimm)

Коли ви берете банани з магазину, вони здаються пружними і готовими до вживання, але коли ви залишаєте їх на кілька днів і повертаєтеся до них, вони, швидше за все, вже не такі хороші. Так як же зробити так, щоб вони довше залишалися свіжими?

Банановий хліб - чудовий спосіб вживати фрукти, але іноді просто хочеться з'їсти стиглий банан, щоб додати його до ранкового йогурту або каші. Тому буває дуже прикро, коли ви добираєтеся до них, а вони виявляються неїстівними. На щастя, один з експертів розповів, як зберегти банани свіжими і запобігти їх викиданню, пише Mirror.

Як правильно зберігати банани, щоб вони не почорніли

На думку експертів Kitchen Tips Online, цей процес можна уповільнити, внісши одну просту зміну в спосіб зберігання бананів. Вони стверджують, що, дотримуючись цього простого методу, ви зможете зберегти їх свіжими до 15 днів, що дозволить вам заощадити гроші в довгостроковій перспективі.

відео дня

Майк з Kitchen Tips Online продемонстрував результати експерименту, який він провів у себе вдома. Він купив дві грони бананів на одній і тій же полиці в одному і тому ж супермаркеті, а після того, як приніс їх додому, поклав одну грону на кухонний стіл, а другу - в герметичний контейнер, який також стоїть на столі, повідомляє видання Express.

У контейнер він додав кульки для поглинання етилену. Вони працюють, взаємодіючи з газом етиленом, який є природною речовиною, що виробляється в стеблі бананів. Цей газ поширюється рештою плодів, допомагаючи процесу дозрівання, який часто прискорюється, коли банани відриваються від грони за тверде стебло.

Кожен день Майк оглядав фрукти на прилавку і грони в герметичному контейнері, щоб зрозуміти, як вони дозрівають.

"На п'ятий і шостий день ми починаємо помічати суттєву різницю. На восьмий день я помітив, що банани без контейнера були значно м'якшими, ніж у контейнері. Тоді я вирішив покласти ці банани в холодильник",- зауважив він.

За словами Майка, якщо помістити банани в холодильник після того, як вони дозріють на кухонному столі, то внутрішня частина банана сповільнить своє дозрівання.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти