StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зменшити взуття, якщо воно велике: найдієвіші способи

18 липня 2024, 15:54
226
Існує низка дій, які можна вчинити, щоб завелике за розміром взуття можна було відносно комфортно носити.
Взуття
Як зменшити взуття, якщо воно велике - корисні лайфхаки / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Вибір взуття, особливо якщо ви робите покупки в інтернеті, не завжди є легким завданням. Буває так, що куплена пара або мала, або велика. Якщо в першому випадку, як не крути, доведеться робити повернення товару, то в другому - можна вчинити деякі дії, щоб взуття можна було відносно комфортно носити.

До слова, натирання взуття - часта проблема при невідповідному розмірі взуття. Однак рощв‘язати її можна дуже швидко. Детальніше - у матеріалі: За хвилини та без спеціальних засобів: як зробити, щоб взуття не натирало.

Як зменшити взуття, якщо воно велике

Що ж робити, якщо взуття велике на один розмір? У цьому разі можна вчинити низку нескладних дій.

відео дня

1. Носіть товсті шкарпетки. Також ви можете використовувати дві або три пари шкарпеток - що товстішими вони будуть, то щільніше нога сидітиме у взутті.

Цей спосіб підійде для спортивного взуття, зимових чобіт і черевиків, але може бути вкрай незручним вибором у спекотну погоду.

2. Покладіть у носок взуття ватні кульки, паперову серветку, туалетний папір або навіть тонкі ганчірки, щоб заповнити простір. Цей лайфхак підійде для взуття на плоскій підошві, черевиків, туфель із закритим носком.

3. використовуйте устілки. Зазвичай вони призначені для розв'язання проблем з поставою та усунення дискомфорту, але також допоможуть заповнити додатковий простір у занадто вільному взутті.

Цей спосіб підійде для більшості видів взуття.

4. Використовуйте спеціальні подушечки для стопи, які ідеально підійдуть для взуття на підборах, що трохи велике та стає незручним при носінні устілки.

5. Вкладиші для п'яти можуть послужити непогану службу. Ці клейкі подушечки можна розмістити практично в будь-якому місці взуття, щоб зайняти додатковий простір.

Як зменшити взуття за допомогою води

Улюблену пару взуття, яка виявилася великою, можна спробувати зменшити на один розмір за допомогою води.

Все просто - намочіть взуття і дайте йому висохнути на повітрі.

Варто враховувати, що такий спосіб може зіпсувати взуття.

Для шкіряного або замшевого взуття варто використовувати пульверизатор. Можна збризнути водою окремі ділянки взуття, якщо не хочете, щоб воно сіло повністю.

Спортивне взуття можна повністю замочити у воді.

Далі взуття має висохнути на сонці. Також можна використовувати фен. Щоб не пошкодити взуття, фен не варто тримати надто близько - безпечна відстань становить від 15 до 23 см.

Можливо, доведеться повторити весь процес кілька разів, якщо взуття не зменшилося до потрібного розміру одразу.

Що буде, якщо носити взуття на розмір більше

Ми описали дієві способи, які допоможуть підігнати туфлі або кросівки під свій розмір, але варто пам'ятати, що будь-яке взуття, яке не підходить за розміром, шкідливе для ніг. Саме вибір правильної пари взуття має першорядне значення для запобігання проблемам зі стопами.

Що ж буде, якщо ваше взуття занадто велике? Найпоширеніша проблема від носіння взуття занадто великого розміру - це поява шишок і мозолів.

Мозолі можуть з'явитися від тісного взуття, але вони також можуть виникнути і через взуття великого розміру, оскільки ноги труться об туфлі або черевики. Водночас правильно підібране взуття залишається на місці під час руху.

До інших болісних наслідків носіння занадто великого взуття належать:

  • метатарзалгія, тобто біль у передній частині стопи в ділянці плюснефалангових суглобів. Виникає через занадто сильний тиск на подушечки стоп;
  • порушення природної ходи, що призводить до болю в суглобах та литкових м'язах;
  • пошкодження нігтів на ногах через те, що вони вдаряються об передню частину взуття під час ходьби;
  • вищий ризик нещасного випадку, оскільки ковзання ніг у великому взутті робить вас більш схильним до падінь, особливо на сходах.

Раніше Главред писав, що влітку вберегти своє взуття від неприємного запаху надзвичайно непросто, адже в спекотну погоду ноги можуть сильно потіти. Якщо запах уже з'явився, з ним потрібно якомога швидше боротися. Втрачений час потім обернеться проти вас, і вивести запах з улюблених кросівок або іншого взуття буде набагато важче.

Є низка способів, як швидко позбутися неприємного запаху у взутті із застосуванням простих домашніх засобів. Детальніше в матеріалі - Як позбутися неприємного запаху взуття в домашніх умовах: 5 надзвичайно простих способів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти