StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як правильно мити машину: відповідь здивує досвідчених водіїв

30 квітня 2024, 19:44оновлено 2 травня, 10:42
10000
Як правильно мити машину на мийці та вдома - корисні лайфхаки дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Як правильно мити машину: відповідь здивує досвідчених водіїв
Як правильно мити автомобіль / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash

Як правильно мити машину самостійно в домашніх умовах - Главред зібрав корисні поради для водіїв. Насамперед варто почати миття автомобіля із поливу його зі шланга чи відра - це потрібно для того, щоб розм'якшити бруд на автівці. Необхідно завжди спрямовувати потік води вниз, однак натиск води не має бути дуже потужним, щоб не розбризкувати засохлий бруд по всій поверхні автівки.

Радимо також ознайомитись із матеріалом: В Україні хочуть різко змінити торгівлю "б/в" авто: що сталося.

Фахівці радять починати миття машини із коліс, адже вони найбільш брудні. Щоб ретельно вимити бруд із них, краще застосувати жорстку щітку, щоб ретельно очистити колеса та диски.

відео дня

Чи можна мити машину просто водою

Фахівці розповідають, що мити автомобіль можна і потрібно простою водою. Щоб зберегти нормальний стан автомобільного покриття не варто використовувати мило для рук або рідину для миття посуду. Спеціалісти радять придбати шампунь для миття автівок та спеціальний засіб для очищення її екстер'єру. Вони пояснили, що спеціальні засоби для очищення поверхні автомобіля розробляються таким чином, щоб вони не могли пошкодити фарбу автівки та мали додаткове змащування, яке допоможе запобігати появі подряпин на покритті автомобіля. Також такі шампуні не видаляють наявний віск на автівці.

Чи потрібно змивати віск після миття авто

Відомо, що для кращого вигляду автомобіля можна обробити його воском. Це також допоможе прискорити процес сушіння автомобіля, адже віск має властивість відштовхування води. Воскове покриття також допоможе захистити лакофарбове покриття автівки від ультрафіолету та від слідів дощу. Однак, після обробки авто воском, варто ще раз сполоснути її водою із осмосом, адже віск може залишати після сушіння жирний слід. Миття автомобіля водою із системою оборотного осмосу застерігає його від слідів висохлих крапель. Фахівці наголошують, що варто це робити завжди, щоб авто виглядало бездоганно.

Чи потрібно мити машину перед нанесенням піни

Спеціалісти розповіли, що для початку, перед миттям автомобіля, варто спочатку нанести піну знизу вгору. Таким чином це дозволить піні краще вивести та розчинити бруд. Часто верх автівки більш чистий, тому для неї не потрібен довгий контакт з піною.

Варто нанести на автомобіль піну та почекати декілька хвилин, щоб піна ввійшла в реакцію із брудом та потім було легко вивести старі плями на поверхні. Фахівці радять змивати піну зверху вниз, щоб бруд не поширювався по всій автівці.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти