StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як позбутися від запаху сміття в квартирі: поради та рекомендації

31 липня 2022, 12:40
Іноді (або регулярно) зі сміттєвого відра по всій квартирі доноситься неприємний запах. Главред зібрав кращі поради з приводу того, як його позбутися.
Сміття, запах
Як позбутися від запаху сміття в квартирі: поради та рекомендації / https://ua.depositphotos.com/

Як прибрати запах зі сміттєвого відра

Додайте трохи ефірного масла на ватний спонжик. Надішліть його на дно контейнера - прямо під сміттєвий пакет. Спонжик, який прописаний маслом, як раз і буде прибирати запах.

Можна взяти і лимонне масло, а також масло чайного дерева або грейпфрута ‒ всі вони активно знищують бактерії.

М'ятна олія допоможе відлякати комах або навіть гризунів (якщо мова йде про приватний будинок).

До слова, ватяні спонжики з маслом можна використовувати і у ванній ‒ прибирати запах в невеликих контейнерах, які призначені для засобів гігієни. Шарик досить міняти раз на тиждень або в міру того, як їх запах буде випаровуватися.

Що робити щоб сміття не смерділо

  • По-перше, можна банально залити відро для сміття яким-небудь рідким миючим засобом (можна розбавити його водою). Потім залишити відро в спокої на пару-трійку годин. Ну а далі - все вилити і помити відро чистою водою.
  • По-друге, є ще дідівський метод. Дно відра застелити газетами. Папір буде вбирати рідину і, ясна річ, запахи. Плюс відро буде набагато чистіше після того, як вже брудну газету виймали. Втім, деякі радять - навіть якщо використовуються сміттєві пакети, то все одно краще прокласти дно папером.
Сміття

Як позбутися від запаху в пластиковому відрі

Люди, у яких є вдома коти, можуть трошки запозичити трохи деревного наповнювача для сміттєвого відра (зрозуміло, під ненависний погляд вихованця ‒ "Що ж ти робиш, шкіряний мішок?"). Спершу, звичайно, потрібно або прополоскати відро, або вимити ‒ якщо запах вже завівся. Потім відро потрібно просушити, а тільки потім висипати на дно наповнювач для лотка. Зверху поставити пакет для сміття. У разі, якщо помийна рідина протече, то наповнювач її вбере. І ніякого неприємного запаху не буде.

Можна ще взяти лимон, розрізати його навпіл, натерти соком і шкіркою всю внутрішню поверхню відра. Потім - закрити кришка і залишити на ніч ‒ до ранку.

Далі, в особливо складних випадках, потрібно брати мелену каву, насипати у відро, закривати кришку і залишити на кілька годин (від восьми до дванадцяти).

І, самий останній спосіб - роздобути трохи деревного вугілля, щільно закрити кришкою. І, знову ж таки, залишити на ніч ‒ весь неприємний запах повинен вбратися.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти