StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися плям на кухлях: чайний і кавовий наліт зійде за 5 хвилин

11 квітня 2024, 17:27
1276
Експерт пояснила, як позбутися плям на кружках за допомогою харчової соди.
Як позбутися плям на кружках за допомогою харчової соди
Як позбутися плям на кухлях за допомогою харчової соди / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Плями від чаю і кави можуть бути дуже неприємними, але, на щастя, існує швидкий і простий спосіб, який не вимагає використання агресивних хімічних речовин.

Коричневі плями на кухлі з чаєм або кавою можуть здатися складними для виведення, але з ними з легкістю впорається натуральний засіб. При чому всього за п'ять хвилин, пише express.co.

Чому від чаю залишається наліт на чашці?

Горнятка легко забарвлюються через таніни, які містяться в чайному листі та кавових зернах і прикріплюються до гарячих поверхонь, особливо на горнятах з таких поширених матеріалів, як кераміка або порцеляна.

відео дня

Замість того щоб витрачати час на відтирання кухлів, ви можете позбутися "впертих" плям на "старих, потьмянілих і брудних" кухлях за допомогою харчової соди.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, що є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і найнадійніших британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів поінформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Як прибрати наліт від кави?

Сара Умміусуф, експерт, що спеціалізується на безхімічному чищенні, розповіла, що вона перепробувала безліч методів, але харчова сода виявилася "виграшним засобом".

Харчова сода абразивна, що допомагає фізично розпушити плями, а також лужна, що допомагає розщеплювати кислі речовини, як-от плями від чаю і кави, що робить її дуже ефективним мийним засобом.

Як позбутися плям на кухлях за допомогою харчової соди

Щоб випробувати цей метод, все, що вам потрібно - це харчова сода, тепла вода і мочалка. Помістіть трохи харчової соди в посуд, змочіть ганчірку у воді і з'єднайте, щоб вийшла паста.

"Я поклала трохи харчової соди в неглибокий посуд, змочила мочалку дуже теплою водою (я пробувала холодною, але не вийшло), занурила її в харчову соду, щоб вийшла паста, і розпочала скрабування. Усього пара швидких скрабів, і я вже бачила, як ці плями чарівним чином зникають!", - зазначила експерт.

Плями видаляться протягом кількох хвилин, і все, що вам залишиться після чищення, - це швидко прополоскати кухлі під проточною водою і прибрати їх.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти