StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що робити, щоб смартфон швидко не розряджався на морозі: прості і надійні варіанти

11 лютого 2023, 16:27
Україна лежить в таких географічних широтах, де часом сильні холоди взимку – відповідно, питання "як мороз впливає на акумулятор телефону" дуже актуальне.
Смартфон, зима
Смартфон, зима / flickr.com/Главный Редактор / Dave Campbell

Чому батарея розряджається на холоді - відповідь проста. Справа в технології. Як кажуть виробники, в батареї частинкам-іонам в речовині літію стає важче прокладати собі "великий електричний шлях" через електроліт. Якщо ж в телефоні стоїть батарея літієво-полімерна, то вона трохи краще витримує морози, ніж літій-іонні. Але саме що трохи. І в цілому батареї будь-якої моделі неякісно справляються з низькими температурами. Але є кілька способів хоча б трохи впоратися з цією проблемою.

Що робити, щоб смартфон швидко не розряджався на морозі

Перше - гаджет повинен знаходитися максимально в теплі. Наприклад, в утеплених кишенях пальто або куртки. Так, це викличе деякі незручності при використанні, але так можна надовго продовжити смартфон від охолодження.

Друге - ні в якому разі не заряджайте смартфона з якої-небудь вуличної розетки або відразу після того, як прийшли додому і роздяглися. І, гаджет, відповідно, ще не нагрівся. Потужні перепади температур вкрай погано впливають на роботу акумуляторів. Або ж, в крайньому випадку, якщо кров з носі потрібно зарядити гаджет на морозі (немає інших варіантів), то ніяк не треба заряджати акумулятор повністю.

Третина - гаджет на морозі тримати можна не довше 60 секунд. Якщо терміново необхідно відповісти на телефонний дзвінок, то краще терміново зайти в якийсь кафе або бар. Або скористатися Bluetooth-гарнітурою, а телефон нехай лежить в теплій кишені.

Чверть - купіть (і не скупіться) хороший чохол з силікону для телефону. Так гаджет буде охолоджуватися набагато повільніше-навіть на сильному морозі.

П'яте - заряджати акумулятор, використовуючи тільки "рідні", заводські шнури і зарядні гаджети. Всякі "піратські" пристрої з найближчого радіоринку легко допускають стрибки напруги. А це автоматично знижує ємність акумулятора і зменшує число робочих циклів перезарядки.

Ну і в кінцевому підсумку, буває, що проблеми з роботою гаджета на морозі пов'язані з тим, що смартфон вже виробив свій ресурс (ну і батарея разом з ним). Тоді допоможе тільки покупка нового гаджета.

Смартфони

Який телефон не сідає на морозі

Що може продовжити життя телефону на холоді? Відповідь, знову ж таки проста:

  • по-перше, низька інтенсивність витрати енергії,
  • по-друге, загальна ємність акумулятора,
  • по-третє, модель дисплея
  • по-четверте, Матеріал корпусу.

Так ось, експерти кажуть, що якщо клієнту потрібно часто використовувати телефон на морозі, то йому доведеться придбати захищений смартфон – але тільки в якісному, багатошаровому і, бажано, на гумовій основі корпусі. І, звичайно ж, з акумулятором підвищеної ємності. З усіх варіантів пластику тут відмінно підійде полікарбонат. Як кажуть фахівці, цей матеріал дуже міцний, пластичний, легкий і довговічний.

Далі - з усіх видів дисплеїв, які зараз випускаються, якісніше всього на мороз реагують матриці моделей OLED і AMOLED. Хоча, потрібно зауважити, різниця з рідкокристалічними дисплеями типу LCD у них не велика, але все ж помітна. Ну і потрібно пам'ятати, що маленькі дисплеї менше витрачають заряд батареї, проте на великих дисплеях зручніше користуватися телефоном навіть в рукавичках.

Ну і, в кінцевому підсумку, великим плюсом під час використання в мороз завжди стане великий обсяг акумулятора (для сенсорних телефонів − більше 4000 міліампер-годину, для кнопкових - більше 1000 міліампер на годину).

Інші новини про зарядні пристрої:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти