StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Від зарядки до розрядки: як псується батарея смартфона і як цього уникнути

21 грудня 2022, 12:11
Зараз, коли через атаки росіян українці цілодобово безперервно сидять без світла, є питання: "Як зберегти батарею смартфона" – щоб вона працювала якомога довше.
Смартфон, батарея
Як псується батарея смартфона і як цього уникнути / https://ua.depositphotos.com

Як кажуть експерти, кожен цикл розряду і заряду батареї, поступово (нехай і дуже повільно) "знищує" його – тобто призводить до зменшення ємності. Ну а в зовсім клінічних випадках і зовсім може привести до того, що акумулятор перестане працювати.

Нова батарея приблизно після п'ятисот повних зарядок-розрядок, може втратити до 25% своєї ємності. Тобто якщо смартфон використовувати в стандартному режимі, при якому необхідно буде його заряджати раз в день, то вже через півтора року стане ясно − ємність акумулятора просіла і заряджати його треба буде частіше. Далі процес втрати ємності буде прискорюватися все сильніше і сильніше. І приблизно наступна чверть ємності акумулятор може втратити вже після наступних трьох сотень повних циклів заряду і розряд

Не варто допускати повного розряду акумулятора до 0%. Якщо акумулятор розряджений повністю, то під час початку його зарядки − нехай контролер і обмежує подається на нього напруга − все одно ймовірно різке підвищення температури акумулятора (далі – зрозуміло, що акумулятор може взагалі вийти з ладу).

Чи псується батарея від неоригінальної зарядки

Відповідь однозначна - так. Заряджати смартфон можна тільки "рідним" зарядним пристроєм, який по вихідному струму і напрузі розрахований саме для нього. Навряд чи це додасть зайві місяці "життя" акумулятору, але точно не буде його скорочувати. Якщо ж "рідна" зарядка вийшла з ладу, то необхідно підібрати іншу зарядку з аналогічними параметрами вихідного струму і напруги, які вказані на корпусі "рідної".

Батарея, смартфон

Чи псується батарея, якщо грати на зарядці?

Відповідь - так. Якщо ви використовуєте смартфоном під час зарядки (дивіться фільми, сидите в Інтернеті і т.д.), то цим ви потроху "вбиваєте" акумулятор. Чи то пак під час процесу зарядки одночасно йде і процес розряду акумулятора. Таке "хитання" вкрай негативно позначається на тривалості терміну служби акумулятора смартфона.

Підсумовуючи - дотримуватися таких нехитрих правил правильної зарядки смартфона зовсім неважко. Зате дотримання цих правил дозволить власнику смартфона зберегти ємність і працездатність вбудованого акумулятора. І, відповідно, продовжити термін служби смартфона без необхідності передчасної заміни акумулятора.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти