Супер засіб із 3 інгредієнтів відмиє навіть найстрашнішу плиту: як його приготувати

Як очистити плиту від старого жиру / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Завдяки цьому засобу ваша кухня сяятиме чистотою, а готування приноситиме тільки задоволення!

Кожна господиня знає, що найпростіше мити газову плиту відразу після забруднення. Однак у реальності не завжди вдається впоратися із завданням вчасно, і тоді доводиться боротися із застарілими залишками жиру і нагаром.

Завдяки дуже простому і дешевому засобу питання, такі як "як очистити плиту від старого жиру і нагару?" і "чим найкраще відмити газову плиту?", стають більше не актуальними.

Чим найкраще відмити газову плиту?

Для очищення газової плити вам знадобляться прості компоненти, які, ймовірно, вже є на вашій кухні. Засіб для миття посуду, сода й оцет - це все, що вам потрібно. Змішайте їх у рівних пропорціях, щоб отримати потужний засіб, який підійде для емальованих поверхонь, нержавіючої сталі або склокераміки, радять на порталі На пенсії.

Нанесіть суміш на забруднені ділянки, залиште на 5 хвилин, потім акуратно потріть губкою. Складні забруднення легко зійдуть, а після промивання чистою водою і висушування поверхня плити виглядатиме як нова.

Що за проєкт "На пенсії"?

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". Доступною мовою висвітлюємо питання пенсії, пенсійного забезпечення, пільг, субсидій в Україні, а також про життя пенсіонерів, повідомляє "На пенсії".

Чим відмити конфорки на газовій плиті?

Забруднені конфорки потребують особливої уваги. Розведіть підготовлений засіб у воді та замочіть у ньому конфорки. Поки ви працюєте з поверхнею плити, нагар і жир на конфорках почнуть розчинятися. Для видалення залишків використовуйте губку і соду, після чого промийте конфорки водою і протріть насухо.

Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як очистити решітку кухонної плити?

Решітки на газовій плиті - одне з найскладніших місць для очищення. Їхня форма не дає змоги повністю занурити в засіб для чищення, але є чудовий спосіб, як впоратися з цим завданням:

Змішайте 300 мл оцту, 50 мл мийного засобу і 200 мл води.

Отриману суміш розпиліть на решітки з пульверизатора, потім помістіть їх у щільний сміттєвий пакет і залиште на 1 годину.

Для складних забруднень може знадобитися більше часу, а якщо нагар дуже сильний, залиште решітки в пакеті на ніч.

Після такої обробки бруд легко відмиється, і решітка матиме вигляд як нова.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти