StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Водіям на замітку: що означають білі зигзагоподібні лінії на дорозі

23 серпня 2024, 17:40оновлено 26 серпня, 21:46
78434
Мабуть, кожен водій хоч раз стикався із білими зигзагоподібними лініями на дорозі, але не всі знають, що вони означають.
Водіям на замітку: що означають білі зигзагоподібні лінії на дорозі
Що означають білі зигзагоподібні лінії на дорозі / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Що означають білі зигзагоподібні лінії? Це питання задавав собі, мабуть, кожен водій-початківець. Видання The Sun вирішило пояснити значення цієї дорожньої розмітки.

Вам також може бути цікаво: Більшість не здогадується: що за таблички з цифрами на трасі – цікавий факт.

Так, в Україні білі зигзагоподібні лінії, або розмітка 1.24 (ламана крайова і осьова лінії) - попереджає про наближення до пішохідного переходу чи велосипедного переїзду з підвищеною небезпекою (обмежена їх видимість, підвищений рівень аварійності, наявність поблизу навчальних закладів) з метою концентрації уваги водія.

відео дня
Водіям на замітку: що означають білі зигзагоподібні лінії на дорозі
Розмітка 1.24 / фото: vodiy.ua

Ці лінії зазвичай знаходяться по обидва боки переходу і служать для заборони паркування та обгону в цих зонах.

Варто зауважити, що згідно з правилами дорожнього руху, паркуватися на перехресті або в зоні, позначеній зигзагоподібними лініями не можна.

Крім того, зигзагоподібні лінії намальовані поруч з узбіччям та по центру дороги означають, що ви не повинні обганяти транспортний засіб, який рухається попереду, коли наближаєтесь до переходу.

"Це правило встановлено для того, щоб пішоходи, в тому числі діти та маломобільні групи населення, мали чіткий і безперешкодний огляд дороги, що підвищує безпеку для всіх", - наголошує видання.

Білі зигзагоподібні лінії діють 24/7, тобто вони застосовуються постійно і не підпадають під обмеження певного часу чи дати.

The Sun

The Sun.co.uk - це онлайн-видання найбільшої британської газети і члена британського регулятора преси IPSO. The Sun прагне до найвищих стандартів точності у своїх репортажах і продовжує інвестувати в оригінальну журналістику в друкованих виданнях і в Інтернеті, йдеться на сайті видання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти