StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ваша собака - геній, якщо пройде цей тест на IQ, перевірте і ви

20 січня 2024, 13:21оновлено 21 січня, 12:25
171
Всього потрібно виконати 5 простих тестів, щоб визначити, що собака розумний.
Ваша собака - геній, якщо пройде цей тест на IQ, перевірте і ви
Який розум у собаки / Колаж Главред, фото flickr (zhao hui), freepik

Собаки - наші найкращі друзі, вони завжди поруч у важкі часи, вони чудові тим, що заохочують вас більше гуляти, а їхні персонажі просто чарівні, але чи замислювалися ви коли-небудь, наскільки розумна ваша собака?

Ми можемо бути досить заінтриговані, щоб пройти тест на IQ, щоб перевірити свій власний інтелект, але чи знаєте ви, що такий тест існує і для собак, пише Mirror.

Який розум у собаки - тест

Відомий дослідник і соціолог Стенлі Корен, автор книги "Інтелект собак", розробив серію тестів на інтелект, які складають стандартний тест IQ для собак, і якщо ви хочете пройти його разом зі своїм вихованцем, вам знадобиться кілька речей.

відео дня

Можливо, вам буде цікаво: Китайський гороскоп на 21 січня 2024: Мавпі - постійні проблеми, Змії - велике задоволення.

Вам знадобляться наступні речі:

  • Ласощі
  • Рушник або ковдра
  • Три пластикові стаканчика, контейнера або відра
  • Картон
  • Секундомір
  • Творчість

Важливо зазначити, що, як і люди, собаки можуть мати різні форми інтелекту: візуальний, слуховий або тактильний. На думку доктора Корена, собачий інтелект можна розділити на три групи. Інстинкти, адаптивність, робота та слухняність.

Було б несправедливо стверджувати, що тест на IQ точно показує інтелект собаки, але це може допомогти визначити навички вирішення проблем та пам'яті, що є важливою оцінкою когнітивних здібностей. Не обов'язково проводити всі тести відразу - можна, наприклад, робити по одному в день протягом тижня, в іншому випадку собака може втомитися.

Чи готові ви до випробувань?

Тест 1: Тест з рушником

Дайте собаці понюхати і познайомитися з великим рушником або ковдрою. Коли собака буде почуватися комфортно, накиньте його на голову. Це завдання дасть уявлення про здатність собаки вирішувати проблеми, оскільки їй потрібно буде звільнитися від рушника.

Підрахунок балів: Дайте собаці три бали, якщо вона придумає, як звільнитися менш ніж за п'ятнадцять секунд, два бали, якщо це займе від п'ятнадцяти до тридцяти секунд, і один бал, якщо це займе більше тридцяти секунд.

Тест 2: Тест на приховані ласощі

Покладіть ласощі на підлогу і накрийте їх рушником, а потім просто візьміть секундомір і подивіться, скільки часу знадобиться вашій собаці, щоб дістати ласощі.

Підрахунок балів: Дайте собаці три бали, якщо вона виконає завдання менш ніж за п'ятнадцять секунд, два бали, якщо це займе від п'ятнадцяти до шістдесяти секунд, і один бал, якщо це займе більше шістдесяти секунд.

Тест 3: Яка чашка?

Поставте в ряд два або три порожні відра або чашки догори дном. Поки ваш вихованець спостерігає за ними, покладіть ласощі під одну з контейнерів, а потім відволікайте його на кілька секунд, перш ніж дати йому можливість шукати ласощі. Цей тест перевірить пам'ять собаки і допоможе визначити, наскільки добре вона засвоює і запам'ятовує інформацію, яку їй дають.

Підрахунок балів: Дайте собаці три бали, якщо вона відразу попрямує до контейнера, в якому заховано ласощі, два бали, якщо вона перевірить один порожній контейнер, перш ніж знайде потрібний, і один бал, якщо вона перевірить обидва неправильних контейнера, перш ніж знайде ласощі.

Тест 4: Вирішення проблем

Під предметом меблів (досить низько від землі, щоб туди пролізла тільки лапа собаки) покладіть ласощі або корм в межах досяжності лапи - це завдання перевірить вміння собаки міркувати і вирішувати проблеми.

Підрахунок балів: Дайте собаці три бали, якщо на те, щоб дотягнутися до ласощі, використовуючи тільки лапу, у нього піде менше хвилини. Якщо собака спочатку намагається просунути голову в простір або використовує і ніс, і лапи, дайте їй два бали, і один бал, якщо вона повністю здається.

Тест 5: За бар'єром

Цей тест вимагатиме від вас трохи творчості, але це хороший тест для вашої собаки. Покажіть собаці ласощі через щілину у великому картонному бар'єрі, який занадто високий, щоб він міг його перестрибнути, і занадто вузький, щоб пролізти через нього. Вам, як дресирувальнику, доведеться продовжувати заохочувати собаку дістати ласощі рівно 60 секунд, а потім зупинитися. Використовуйте секундомір, щоб стежити за часом і виставляти відповідні оцінки.

Підрахунок балів: Дайте собаці три бали, якщо вона витратить 30 секунд (або менше), щоб зрозуміти, що потрібно обійти бар'єр, щоб отримати ласощі. Якщо на це піде більше 30 секунд, дайте два бали, і один бал, якщо собака спробує залізти у вікно або прокласти собі шлях через бар'єр, замість того, щоб обійти його.

Результат

13-15 балів: Ідеально! Ваша собака-геній.

9-12 балів: Ваш собака не зовсім Ейнштейн, але все одно розумна.

5-8 балів: Ваш собака не потрапить до Гарварду, але він має потенціал.

1-4 бали: Вашому собаці може знадобитися допомога, щоб розібратися у всьому і довести справу до кінця. На щастя, для того, щоб дарувати обійми і поцілунки, мізки не потрібні, а це головне.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти