StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Рахунки за світло будуть менше: який обігрівач найекономічніший

19 жовтня 2023, 15:35
6715
При виборі обігрівача важливо враховувати кілька важливих моментів.
Який обігрівач найекономічніший
Який обігрівач найекономічніший / Фото: скріншот YouTube

У міру приходу холодів і початку опалювального сезону багато хто з нас стикаються з питанням, яким чином обігріти кімнату, заощадивши на рахунках за електроенергію.

Існує кілька видів обігрівачів, кожен з яких має свої переваги і недоліками. Ми розповімо, як вибрати обігрівач, який підійде під ваші потреби.

Конвекційні Обігрівачі

Ці обігрівачі нагрівають повітря всередині пристрою і створюють циркуляцію теплого повітря. Конвекційні види обігрівачів витрачають близько 1-1, 5 кВт, але для створення теплового комфорту витрачається багато енергії.

відео дня

Інфрачервоні обігрівачі

Ці обігрівачі передають тепло безпосередньо об'єктам і людям в кімнаті, а не нагрівають повітря. Потужність приладу розраховується за формулою — 50 Вт на квадрат опалювальної площі. Таким чином, обігрівача потужністю в 1000 Вт цілком вистачить для площі 20 м2.

Масляні обігрівачі

Масляні обігрівачі працюють, нагріваючи внутрішнє масло, яке потім передає тепло в навколишній простір. Масляні радіатори, які повільно прогріваються, мають витрата 1-2 кВт, але зберігають тепло довгий час після виключення.

Тепловентилятори

Тепловентилятори нагрівають повітря за допомогою нагрівальних елементів і можуть швидко нагріти приміщення. Однак вони споживають багато енергії і не завжди є економічним варіантом.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти