StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна зберігати акумулятор у квартирі: автомеханік попередив про загрозу

19 вересня 2024, 20:24
280
Зберігання акумулятора вдома – питання, яке часто викликає сумніви серед автомобілістів. Главред з'ясував, чому не можна зберігати акумулятор у квартирі.
Чому не можна зберігати акумулятор у квартирі: автомеханік попередив про загрозу
Чи можна зберігати старий акумулятор вдома - остаточна відповідь / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Існує багато міфів, пов'язаних із тим, чи можна зберігати акумулятори на бетонній підлозі, а також про можливі ризики для безпеки від зберігання акумулятора в квартирі. Про те, чи можна зберігати старий акумулятор вдома розповів автоексперт та блогер, ведучий YouTube-каналу "Secur.ua" Дмитро.

Що таке автомобільний акумулятор

"Автомобільний акумулятор – це пристрій, який генерує електричний струм через хімічні реакції. Він містить сірчану кислоту та свинцеві пластини, що створюють енергію в результаті їх взаємодії", – пояснює Дмитро.

Основні типи акумуляторів можуть бути герметичними або негерметичними, а також тими, що потребують обслуговування чи ні.

Він наголосив, що в даному контексті мова йде виключно про свинцево-кислотні акумулятори, які є найпоширенішими серед автомобілістів. Дмитро також зазначає, що існують інші види АКБ, які є більш безпечними для побутового використання, але це окрема тема.

Чому не можна зберігати акумулятор у квартирі

Основною проблемою зберігання свинцево-кислотного акумулятора в домашніх умовах є наявність токсичного електроліту.

"Сірчана кислота, яка є частиною електроліту, може завдати шкоди вашому здоров'ю та оточенню", – зазначає Дмитро.

Він додає, що, хоча в герметичних моделях ці ризики знижені, вони все ж залишаються небезпечними.

Як зберігати акумулятор, коли він не використовується

Експерт зазначає, що акумулятори найкраще зберігати у безпечному місці, подалі від людей і домашніх тварин, наприклад, у гаражі чи підсобних приміщеннях.

Дивіться відео про те, чи можна використовувати акумулятор у будинку:

Чи можна заряджати акумулятор у будинку

Ще одна небезпека – це зарядка акумулятора в домашніх умовах. За словами експерта, під час зарядки акумулятора виділяються гази, зокрема суміш кисню та водню, що може стати вибухонебезпечною.

"При неправильній зарядці або тривалому перезаряді виникає ризик вибуху через накопичення газів. Це особливо небезпечно в приміщеннях з недостатньою вентиляцією", – підкреслює Дмитро.

Щоб цього уникнути, необхідно відкручувати пробки на акумуляторах, які потребують обслуговування, або знімати клапан для виводу газів на моделях, що не обслуговуються.

Де можна безпечно заряджати акумулятор

Якщо ви вирішили заряджати акумулятор вдома, то це слід робити виключно у добре вентильованих приміщеннях або на відкритому повітрі. Єдиним допустимим місцем для цього в квартирі, за словами Дмитра, є балкон.

"Ні в якому разі не заряджайте акумулятор в житлових кімнатах, кухні, ванній чи коридорі. Також уникайте близькості до обігрівачів, відкритого вогню та інших джерел тепла", – застерігає експерт.

Що відомо про YouTube-канал "Secur.ua"

YouTube-канал "Secur.ua" присвячений оглядам техніки, зокрема автомобільних пристроїв, систем безпеки, електроніки, а також рішень для енергозабезпечення. Ведучий каналу, Дмитро, експерт у галузі автомобільних технологій, регулярно ділиться порадами щодо вибору, обслуговування та використання різноманітних технічних продуктів, таких як акумулятори, зарядні станції, стабілізатори напруги та інше обладнання.

Що не можна заряджати від акумулятора

Заряджати всі прилади від акумулятора – не найкраща ідея.

"Акумулятор не підходить для живлення таких пристроїв, як холодильники, мікрохвильовки або газові котли. Для цього потрібна значно більша пускова потужність", – зазначає Дмитро.

Окрім того, використання інвертора для передачі енергії на такі прилади може викликати неправильну роботу пристроїв через подачу неякісної енергії.

Чи можна зберігати акумулятор на бетоні

Один із найпоширеніших міфів полягає в тому, що зберігання акумуляторів на бетоні може призвести до їх швидкої розрядки або пошкодження. Про те, чи можна зберігати акумулятор на бетоні розповів у відео на YouTube каналі "ETCG1" автоексперт, на ім'я Ерік.

"Чи можна зберігати акумулятори на бетоні? Абсолютно так, можна. Проблема не в бетоні, а в бруді, який може накопичуватись на батареї", – пояснює Ерік.

Він також наголошує, що бруд на поверхні акумулятора може стати провідником і викликати невеликий витік напруги, що скоротить термін служби пристрою.

Дивіться відео про те, чи можна зберігати акумулятор на бетоні:

Що відомо про YouTube-канал "ETCG1"

YouTube-канал "ETCG1" (EricTheCarGuy 1) веде автоексперт Ерік, відомий своєю фаховістю у сфері ремонту та обслуговування автомобілів. Канал є частиною більшої платформи EricTheCarGuy, де Ерік публікує докладні відеоуроки, поради та інструкції з ремонту автомобілів. Відео на "ETCG1" зосереджені на практичних аспектах роботи з автомобілями, починаючи від базового догляду за автомобілем і закінчуючи складними ремонтами.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти