StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Не все так просто: з чого насправді роблять кукурудзяні палички

12 квітня 2024, 05:34
Кукурудзяні палички стали поширеним снеком, який можна вживати як вдома, так і в дорозі, але мало хто замислюється, як їх виготовляють.
Не все так просто: з чого насправді роблять кукурудзяні палички
Що входить до складу кукурудзяних паличок / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Кукурудзяні палички – це ласощі, які виготовляються з кукурудзяної муки. Їх легка, хрустка текстура та солодкий смак роблять їх популярними як серед дітей, так і серед дорослих.

З чого роблять кукурудзяні палички

Основним інгредієнтом кукурудзяних паличок є, звичайно ж, кукурудзяна мука. Зерна кукурудзи подрібнюють до стану борошна, а потім додають інші компоненти, щоб отримати знайомі нам ласощі. Також до складу паличок можуть входити цукор, сіль, екстракт ванілі або какао, а також різні харчові добавки, такі як ароматизатори, барвники та консерванти.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, з чого виробляють популярні в Україні продукти, рекомендуємо матеріал Главреду: Про це мовчать виробники: з чого насправді роблять крабові палички - факт вражає.

відео дня

Що входить до складу кукурудзяних паличок

Основними складниками кукурудзяних паличок є кукурудзяний крохмаль або мука, рослинна олія, сіль, цукор та вода. До складу також можуть входити різноманітні смакові добавки, такі як цукрова пудра, сир, паприка, часник або інші приправи.

Склад кукурудзяних паличок може варіюватися залежно від виробника. Ось типовий склад:

  • Кукурудзяна мука;
  • Цукор;
  • Вода ;
  • Сіль;
  • Рослинна олія ;
  • Екстракт ванілі або цукрова пудра;
  • Харчові добавки (залежно від рецепту)

Деякі виробники також додають до складу інші інгредієнти, такі як:

  • Молоко: Додає вершковий смак та робить палички більш м'якими.
  • Яєчний порошок: Збагачує палички білком та робить їх більш ситними.
  • Ароматизатори: Додають різні смаки, такі як шоколад, ваніль, полуниця.
  • Вітаміни та мінерали: Збагачують палички корисними речовинами.

Навіщо створили кукурудзяні палички

Кукурудзяні палички були створені як легкий і смачний снек, який можна вживати як вдома, так і в дорозі. Вони стали популярним вибором для швидкого перекусу або вечірнього чаю.

У 90-х роках XIX століття в США, власники санаторію "Батл-Крик", брати лікар Келлогг і Вілл Кіт Келлог, намагалися приготувати страву із маїсового борошна, але помилились, і отримали кашу. Щоб врятувати продукт, вони спробували зробити з нього маїсове тісто, але замість того отримали пластівці. Вони вирішили обсмажити їх на кукурудзяній олії, і страва сподобалася постояльцям санаторію.

Пізніше, в післявоєнні роки, з розвитком технологій харчового виробництва, перехід від пластівців до паличок став можливим завдяки широкому впровадженню екструзії в харчовій промисловості США.

В Україні виробництво кукурудзяних паличок розпочалося в 1963 році на Дніпропетровському комбінаті харчових концентратів за технологією, розробленою В. Я. Крикуновим.

Як із кукурудзи роблять кукурудзяні палички

Процес виготовлення кукурудзяних паличок розпочинається з відбору якісних кукурудзяних качанів, які потім очищаються від лушпиння і зерна відокремлюються.

Після промивання та сушіння кукурудзи, її зерна перемелюються у борошно в спеціальному млині. Це борошно змішується з іншими інгредієнтами для створення тіста. Потім тісто формують у палички та випікають у духовці.

В результаті отримується насичений десерт, готовий до подачі.

Чим посипані кукурудзяні палички

Кукурудзяні палички можуть бути посипані різноманітними приправами або сіллю, щоб надати їм різноманітний смак. Більшість кукурудзяних паличок мають солодкий смак і посипані вони цукровою пудрою. Також можуть використовуватися різноманітні соуси для їх підсмаження.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти