Справжня містика: у Львівській ратуші вночі бачили привида, коли та що це було

18 жовтня 2024, 10:07
168
Деяких місцевих жителів не на жарт лякає легенда про чорну труну у ратуші.
привидение, ратуша Львова
Візит привида супроводжувався стогоном / Колаж: Главред, фото: pixabay, Вікімедіа

Львів - місто, про яке існує чимало легенд, деякі з яких досі лякають місцевих жителів та наводять жах на туристів. Наприклад, для багатьох легенда про чорну труну у Львівській ратуші досить моторошна, через що будівлю деякі жителі намагаються оминати стороною у вечірній та нічний час.

Як розповідає lviv.travel, привид у ратуші Львова з'явився ще близько 400 років тому. Він приходив у будівлю опівночі у вигляді чорної труни, літав залами і сходами та видавав страшний стогін.

У ті часи у ратуші мешкали родина трубача і нічна сторожа. Коли вони чули прихід привида, щоразу із острахом хрестилися, адже ніхто не міг зрозуміти, чому у будівлю приходить чорна труна.

відео дня

Та згодом один із львівських суддей розгадав таємницю привида у Львівській ратуші. За його словами, одного разу колегія суддів засудила невинного чоловіка до смертної кари. Справжнього злочинця знайшли тільки тоді, коли невинний постраждав. І після цього у стінах ратуші почала літати чорна труна.

Що таке lviv.travel?

lviv.travel - офіційний туристичний гід міста, що розповідає про цікаві визначні місця, музеї, галереї, парки у Львові та області. Містить корисні поради для туристів щодо проїзду, харчування та проведення часу у місті.

Сьогодні ж чорна труна у ратуші залишається лише легендою, хоча у будівлі, яка зараз є резиденцією Львівської міської ради подейкують, що деякі її відвідувачі у вечірній час нібито чули підозрілі звуки.

Що таке легенда?

Легенда - народне сказання або оповідання про якісь події чи життя людей, оповите казковістю, фантастикою, що не має наукового підгрунтя. Що-небудь вигадане, неправдиве.

Читайте також про містику:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти