На дорогах з'явився незвичайний дорожній знак: що означають чорно-білі трикутники

22 жовтня 2024, 18:44
5122
На німецьких дорогах втановили незвичайні дорожні знаки, які виконані у чорно-білому кольорі та містять малюнок, що складається з трикутників.
На дорогах з'явився незвичайний дорожній знак: що означають чорно-білі трикутники
Що означають "чорно-білі трикутники" на дорогах / Колаж: Главред, фото: Spiegel, УНІАН

На німецьких автомагістралях встановлений дорожній знак, призначений виключно для автономних транспортних засобів. Цей незвичайний знак не має жодного відношення до традиційних дорожніх знаків, він став частиною інноваційного проекту на автобані A9, що з’єднує Мюнхен та Інгольштадт.

Який вигляд має дорожній знак

Нові дорожні знаки мають круглу форму і діаметр 70 см. Вони виконані у чорно-білому кольорі та містять малюнок, що складається з трикутників.

Важливо зазначити, що на цих знаках відсутні будь-які текстові написання або інші елементи, що могли б відволікати або вводити в оману. Це робить їх ідеальними для автоматизованих систем, які покладаються на візуальне сприйняття для оцінки дорожніх умов.

відео дня
На дорогах з'явився незвичайний дорожній знак: що означають чорно-білі трикутники
Дорожній знак — чорно-білі трикутники / Фото: spiegel

Що відомо про проект

Згідно з інформацією Дирекції автомобільних доріг Південної Баварії, яку надали німецькому виданню Spiegel, на трасах A9 та A93 мали встановити 13 таких знаків. Їх планували розмістити на відстані близько 2,5 км від розв'язки автобану Холледау.

Цей проект є частиною ініціативи Міністерства транспорту Німеччини, яке оголосило автомагістраль A9 цифровим випробувальним майданчиком для автономних транспортних засобів.

Як працює дорожній знак

Основна мета цих дорожніх знаків — покращити точність навігації безпілотних автомобілів на дорозі. Безпілотники обладнані камерами, які здатні зчитувати зображення знаків. Після розпізнавання знака, автомобілі синхронізують отримані дані зі своїми серверами навігації, що дозволяє їм адаптувати свої маршрути та дії в реальному часі.

Що таке правила дорожнього руху (ПДР)?

Правила дорожнього руху (скорочено: ПДР) — перелік правил, що регулюють обов'язки водіїв транспортних засобів та пішоходів, а також технічні вимоги, визначені до транспортних засобів для забезпечення безпеки дорожнього руху, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти