StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли солити картоплю під час варіння: фатальна помилка може угробити страву

2 серпня 2024, 20:56оновлено 3 серпня, 05:09
5760
Скільки варити картоплю в киплячій воді - чи потрібно закривати каструлю кришкою під час варіння картоплі.
картопля, сіль
Чи потрібно солити при варінні картоплю в мундирі / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/doctorculebra, Pixabay/cokolatetnica, Pixabay/kropekk_pl

Варена картопля є однією з найпоширеніших страв на столах у багатьох домівках. Цей простий, але водночас такий, що дає сили, продукт приносить не тільки відчуття ситості, а й відомий своїми корисними властивостями.

При цьому є кілька способів приготування картоплі в киплячій воді - від варіння "в мундирах" до пюре. Водночас у багатьох виникає питання про те, коли правильно солити картоплю під час приготування.

Читайте наш матеріал "Є великий ризик отруєння: яку картоплю нізащо не можна їсти".

Коли солити картоплю

Кулінарні експерти говорять про те, що додавати сіль під час варіння картоплі краще наприкінці процесу приготування. Це слід робити приблизно за п'ять-десять хвилин до закінчення процесу.

Водночас не варто забувати про те, що цей час може варіюватися залежно від рецепта. Важливе уточнення - якщо ви готуєте картоплю в мундирі, сіль додають після закипання води.

Що таке картопля?

Картопля, або паслін бульбоносний (лат. Solánum tuberósum), - вид багаторічних бульбоносних трав'янистих рослин із роду Паслін (Solanum) родини Пасльонові (Solanaceae). Бульби картоплі є важливим харчовим продуктом, повідомляє "Вікіпедія".

Коли додавати сіль під час варіння картоплі

Досвідчені кулінари знають про те, що не варто додавати сіль у холодну воду разом з очищеною картоплею. У цьому разі сіль просто не розчиниться у воді.

Також існує ризик того, що картопля під час приготування може сильно розваритися. Тому існує негласне правило про те, що посолити картоплю потрібно через 5-7 хвилин після того, як закипить вода.

Як правильно варити картоплю

У разі, якщо ваш рецепт передбачає приготування картоплі, що розварилася, є простий спосіб домогтися цього за мінімальних зусиль. Для цього рекомендується додати у воду 1 столову ложку оцту з розрахунку на 1 л води.

Каструлю з картоплею поставте каструлю на середній вогонь, а коли вода закипить, зменшіть його. Ціла очищена картопля вариться 20-25 хвилин, нарізана на шматочки - 15-20 хвилин.

Коли солити картоплю під час варіння: фатальна помилка може угробити страву
/ Главред

Скільки варити картоплю в киплячій воді

Багато хто варить картоплю, орієнтуючись на свої власні методи, або простіше кажучи, "на око". Однак, за словами кулінарів, є певна кількість часу, якого картоплі буде достатньо провести в киплячій воді для приготування.

Майже напевно приблизно через 30-35 хвилин після закипання води в каструлі картопля буде готова. Не варто забувати про те, що молода картопля вариться швидше. Тому вона може бути готова вже через 20-25 хвилин після закипання води.

Дивіться відео - хрусткі та рум'яні картопляні вафлі:

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти